Mainos

Vitamiinitabletit voivat muuttaa väriä

Erilaisten tablettien laittaminen samaan purkkiin saattaa johtaa pillereiden värjäytymiseen. Esimerkiksi C-vitamiinitabletit värjäytyvät punertaviksi, kun ne laitetaan samaan purkkiin tiettyjen E-vitamiinitablettien kanssa.

Punaiseksi värjäytyneitä tabletteja on Suomessa löytynyt yli viidestäkymmenestä Ido-E -vitamiinipurkista. Laboratoriotutkimusten mukaan kyseessä on kuitenkin harmiton sekaannus eli asiakkaat ovat todennäköisesti laittaneet C-vitamiinitabletteja Ido-E -vitamiinipillereiden joukkoon ja C-vitamiinit ovat värjäytyneet. Värjäytyminen ei tee tabletteja haitallisiksi.

Suomessa on jo vuosia ihmetelty, miksi joissakin E-vitamiinipurkeissa on punertavia tabletteja. Ido-E -tablettien valmistaja Pharmacia & Upjohn veti pakkaukset pois markkinoilta tarkastusta varten vuoden 1996 kesällä. Yhtiö tutki yli 80000 pakkausta, mutta tarkastajat eivät löytäneet yhtään vierasta, punertavaa tablettia. Värjäytyneitä tabletteja löytyi ainoastaan asiakkaiden palauttamista vajaista pakkauksista.

Laboratoriotutkimuksissa kuitenkin todettiin useiden C-vitamiinitablettien värjäytyvän punaisiksi, kun ne laitetaan samaan purkkiin Ido-E -tablettien kanssa. Värjäytyneet tabletit osoittautuivat Cevi-Tabs -, C-Tabs - tai Vita-C -valmisteiksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.