Mainos

Viro haluaisi kolminkertaisen määrän Nato-joukkoja Baltiaan – ja raskasta aseistusta

Kuhunkin Baltian maahan olisi sijoitettava noin pataljoonan verran Naton maavoimia, esittää Viro. Toinen vaihtoehto olisi, että maihin sijoitettaisiin yhteensä yksi prikaatin taisteluryhmä.

Viro haluaa siis noin kolminkertaistaa Baltiassa olevien Nato-joukkojen määrän, maan puolustusministeriöstä kerrotaan STT:lle.

Tällä hetkellä Virossa on kolmen kuun välein vaihtuvia USA:n maavoimien yksiköitä. Kerrallaan sotilaita on maassa keskimäärin noin 150.  

Yhdysvallat aikoo lisätä joukkojensa määrää Baltiassa ja Itä-Euroopassa. Tarkoitus on sijoittaa maihin myös raskasta aseistusta. Myös Viro on ilmoittanut halustaan ottaa vastaan aseistusta.  

– On positiivista, että suurin ja sotilaallisesti kyvykkäin Nato-maa Yhdysvallat ottaa Venäjän naapurissa sijaitsevien liittolaismaiden turvallisuuden tosissaan, sanoo puolustusministeri Sven Mikser.  

Viron puolustusministeriöstä arvioidaan, että maahan sijoitetuilla asevarastoilla olisi pelotevaikutus. Lisäksi ne helpottaisivat maassa järjestettäviä liittolaisten harjoituksia, koska raskaiden välineiden kuljetustarve vähenisi.

Puolustusministeri Mikser kertoo, että joukkojen ja aseistuksen sijoittamisesta keskustellaan ensi viikolla Naton puolustusministerien kokouksessa Brysselissä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.