Mainos

Virkeä Status Quo parhaillaan Suomessa

Britti-instituutio Status Quo aloitti "Pictures Exposed" -maailmankiertueensa Suomen osuuden eilen Helsingistä. Tänään bändi soittaa Tampereella, huomenna Turussa ja keskiviikkona Oulussa.

47 vuotta toiminut Status Quo on ollut Iso-Britannian singlelistan 40 parhaan joukossa 62 kertaa, useammin kuin mikään toinen bändi. Quo on myös ainoa yhtye joka on päässyt Iso-Britannian Top 20 -singlelistalle viidellä eri vuosikymmenellä.

Bändin levyjä on myyty yli 118 miljoonaa ja se on soittanut yli 7000 keikkaa. Konserttien yhteenlasketun yleisömäärän arvioidaan olevan noin 30 miljoonaa henkilöä.

Sedät jaksavat yhä heilua. Eilen Helsingissä Finlandia-talo oli lähtökohtaisesti epäsuotuisa ympäristö maailman parhaalle bilebändille. Penkeillä istumisen sijaan tämän bändin keikoilla kuuluu tanssia ja soittaa ilmakitaraa. Alkukankeuden jälkeen valtaosa yleisöstä teki näin Finlandia-talossakin. Onneksi järjestysmiehet sallivat ihmisten seisoa lavan edessä ja käytävillä.

Bändille ominaisen boogiejunttauksen keskellä suvantokohtia olivat balladi Living On An Island ja 60-luvun hitti Pictures Of Matchstick Men. Nuorempien bändien soisi ottavan mallia tästä soittamisen ilosta ja yhteispeli tiukkuudesta, joka syntyy vain vuosikymmenten työllä.

MTV3 sai kesällä 2007 harvinaisen avomielisen haastattelun bändin laulaja-kitaristi Francis Rossilta. Hän kertoo haastattelussa musiikistaan, Metallica-rumpali Lars Ulrichin kaltaisista julkkisfaneistaan ja huumeidenkäytöstään. Katso arkistohaastattelu:

Aiheesta lisää myös blogissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.