Mainos

Viranomaiset: BP:n poistettava Meksikonlahden öljykupu

Yhdysvaltain viranomaiset ovat määränneet öljy-yhtiö BP:n valmistautumaan öljykuvun poistamiseen Meksikonlahdella. Yhtiö on saanut vuorokauden aikaa paikantaa merenpohjassa havaitun vuodon ja mahdolliset kaasukertymät.

Öljykuvun ympäristössä havaittiin vuoto viime yönä. Vielä ei tiedetä, vuotaako lähteen lähistöltä öljyä tai kaivoskaasua. Kuplia on havaittu kahdessa eri kohdassa kuvun lähellä.

Viranomaisten mukaan vuoto voi tarkoittaa sitä, että lähteen tukkivassa öljykuvussa on ongelmia. Vahingoittunut kupu saattaisi pahentaa öljyvuotoa entisestään.

Viime viikolla asennettu kupu on estänyt öljyn valumisen Meksikonlahteen. BP on toivonut, että kupu voitaisiin pitää paikallaan ensi kuuhun asti, jolloin vaurioituneen lähteen viereen saadaan porattua paineentasauskuilut ja se pystytään tukkimaan lopullisesti.

Hallituksen öljyoperaatiota johtava Thad Allen ehti jo kertaalleen vaatia kuvun poistamista mutta antoi myöhemmin lisäaikaa vuotokohtien etsimiseen. BP arvioi, että öljyvuotokustannukset ovat jo yli kolme miljardia euroa.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Katso Päivi Sinisalon juttu Washingtonista

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.