Vinkkejä rasvaisen ihon meikkaamiseen

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia neuvoo muun muassa, miten rasvainen iho meikataan ja miten ihon saa pysymään raikkaana koko päivän.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Rasvaisen ihon meikki

Moikka! Olen 19-vuotias tyttö, jolla on ongelmia meikkivoiteen ja puuterin kanssa.

Jo parin tunnin päästä huolellisesta meikkaamisesta ja pohjustamisesta naamani alkaa kiiltää ja meikit alkavat ikään kuin valua pois, eivät pysy iholla vaan "kasaantuvat" paksuiksi viivoiksi kasvoille mikä ei todellakaan ole kivaa.

Ärsyttävää kun luvataan mattapintainen ja luonnollinen iho pitemmäksikin aikaa, mutta minulla sitä iloa kestää vain pari tuntia. Onko tähän ongelmaan mitään ratkaisua?

Riian vastaus:

Moikka! Sinun kannattaa testata välillä jotakin muuta kosteusvoidetta ja meikkivoidetta. Voi olla että tuotteet eivät toimi ihollasi parhaiten ja siksi ihosi kiiltelee jo parin tunnin kuluttua meikkauksesta. Kokeile vaihteeksi Nivean Moisturising Day Care päivävoidetta. Se pitää sekaihon mattapintaisena mutta kosteuttaa tehokkaasti.

Meikkivoiteeksi Nivean Natural Matt Foundation on erinomainen rasvaisuuteen taipuvaiselle iholle. Sillä saat tehtyä luonnollisen kauniin meikkipohjan, se tasoittaa ihoa eikä kuivata sitä. Ideal Finish kivipuuteri on öljytön koostumukseltaan ja sopii siis meikin kiinnitykseen todella hyvin.

Kaunis huulipuna kylmän väriselle iholle

Suosittele kaunis huulipuna, kun suuni on suht pieni, silmät ruskeat ja iho kylmävärinen. Olen 47-vuotias ja sporttinen. Kiitos!

Riian vastaus:

Nivean Volume Shine Ultra Glossy kiiltopunan sävy 04 Toffee on ihanan värinen ja varma valinta. Colour Passion huulipunan väri 07 Rosé on myös kiva. Testaa vaikka molemmat!

Apua mustapääongelmaan

Moi! Olen 16-vuotias tyttö ja ongelmani ovat mustapäät. Syön lääkkeitä erääseen aknen muotoon ja kyllä ne ainakin vähän ovat auttaneet, mutta mustapäät eivät ole vähentyneet. Käytän meikinpohjustusvoidetta, mutta silti mustapäät tulevat esiin heti kun laitan meikkivoidetta tai peiteainetta. Meikki ikään kuin "paakkuuntuu" niiden päälle. Pesen kasvoni aamuin illoin ja kuorin naamani sekä laitan talia imevän naamion 2 kertaa viikossa. Mitä voisin enää tehdä?

Riian vastaus:

Sinun kannattaa varata aika kosmetologille ihonpuhdistukseen. Hoidat ihoasi hyvin ja perusteellinen kotihoito onkin kaiken a ja o. Mutta ammattilaisen tekemä hyvä puhdistus auttaa aina. Mustapäät saavat kyytiä ja meikkikin alkaa taas näyttää paremmalta ja iho raikkaammalta. Suosittelen!

Pigmenttiviikset pois

Moikka! Sain alkukesästä elämäni ensimmäiset pigmenttiviikset jotka eivät ole kovinkaan kauniit. Olen koettanut vaalentaa niitä ja olen myös käynyt kasvohoidoissa mutta ne eivät vain suostu lähtemään pois.

Miten saisin meikattua ne piiloon niin, ettei tarvitse käyttää liian vaaleaa meikkivoidetta?? Olen käyttänyt ennen tummia meikkivoiteita mutta enää en voi käyttää koska "viikset" vain korostavat. Olisin onnellinen jos löytyisi toimiva vastaus/vinkki ongelmaani.

Riian vastaus:

Pigmenttiläiskien peittäminen on haastavaa, koska liian tuhti meikki usein vaan korostaa peitettävää kohtaa. Suosittelen sinua käyttämään huulen päällä nyt päivittäin aurinkovoidetta, jossa on korkea suojakerroin. Näin pigmentti ei pääse tummumaan lisää. Vaalentava voide kannattaa pitää myös jatkuvassa käytössä.

Muutamalla sarjalla on olemassa peitevoiteita, joissa on pigmenttiä todella reilusti. Näillä erikoispeitevoiteilla "viiksien" peittäminen onnistuu helpoiten. Mene kosmetiikkaosastolle, pyydä myyjää avuksesi ja anna hänen opastaa miten saat parhaimman lopputuloksen. Tuotetta kannattaa kokeilla jo ostovaiheessa suoraan siihen kohtaan kasvoille, että valittu sävy toimii varmasti juuri sinun ihonväriisi sopien.

Meikkivoide couperosa-iholle

Olen neuvoa vailla, mikä on couperosa-iholle paras meikkivoide, joka kestäisi koko päivän?

Riian vastaus:

Couperosa-iholle sopii tosi hyvin esimerkiksi Nivean Stay Real Compact Foundation -meikkipuuteri. Siinä on samassa tuotteessa sekä meikkivoide että puuteri, joten pärjäät tällä yhdellä tuotteella. Tämä pitkäkestoinen meikki on helppo levittää ja se peittää hyvin pienet punoitukset kasvoilta.

Tein Delight nuorelle iholle

Moi! Sopiiko Nivea Teint Delight nuorelle iholle? Olen 18-vuotias ja ihoni on normaali/kuiva.

Riian vastaus:

Teint Delight -meikkivoide sopii erinomaisesti nuorellekin iholle. Kuivalle iholle tämä uusi geelimeikkivoide onkin ihanan tuntunen, kosteuttava ja luonnollisen peittävä. Nivean meikkivoiteista vain Beauty Lift on tarkoitettu aikuiselle iholle.

Iho raikkaana koko päivän

Hei! Olen 16-vuotias tyttö. Ihoni on seka/rasvainen. Aamulla pesen ihoni sopivalla aineella ja anna sen olla ennen kuin meikkaan. Iho näyttää aluksi hyvältä, mutta jo parin tunnin kuluttua meikin alta alkaa näkyä aknen jäljet ja joudun lisäämään vähän väliä puuteria. Mitä meikkivoidetta suosittelisit iholleni? Ja miten saisin pidettyä ihoni raikkaana kokopäivän?

Riian vastaus:

Testaa Nivean Young sarjan Control Shine! Gel Cream kosteusvoidetta meikin alle. Se pitää ihon hyvin mattapintaisena, kosteuttaa ihoa eikä kuivata sitä pinnasta. Meikkivoiteeksi kannattaa kokeilla Ideal Finish meikkivoidetta. Se on öljytön, sopii kaikille ihotyypeille, peittää todella hyvin ja tasoittaa ihon epätasaisuuksia. Kannattaa kokeilla!

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Lue myös:

    Uusimmat