Vinkit juhlameikin teettämiseen ammattilaisella – huomioi nämä asiat!

Oletko koskaan käynyt ammattimeikkaajalla? Vain harva meistä on käynyt teettämässä juhla- tai päivämeikin ammattilaisen pakeilla. Monen mielestä ammattilaisen tekemä meikki voi olla lopputulokseltaan hyvinkin oudoksuttava tai jopa epämieluinen – mutta miksi?

Kauneuden asiantuntija Tarja Gallacher kertoo, että suomalaiskuluttajat ostavat harvoin meikkipalveluita: ammattimeikkaajan pakeille mennään teettämään useimmiten häämeikki.

Monille ammattimeikkaajan kädenjälki saattaa tuntua hyvinkin oudoksuttavalta, kun lopputulosta katsotaan peilistä. Asiantuntijan mukaan olemme tottuneet tekemään vuosien saatossa meikin aina samalla lailla ja omalla tavallamme, joka myös tuntuu itsestä herkästi ainoalta, oikealta tavalta.

– Ammattilaisen tekemä meikki saattaa näyttää omasta mielestä suorastaan oudolta. Oma silmä ei ole siedättynyt erilaiseen lookiin – sama pätee hiuksissa! Kun leikkaa esimerkiksi pitkän tukan lyhyeksi, se näyttää omasta mielestä aivan kauhealta, vaikka kaikki muut kehuvat, Gallacher kuvaa.

– Tämä on varsin klassinen ja haastava tilanne meikkaajalle, kun hänen täytyy saada asiakas ymmärtämään, että ehostus näyttää kantajallaan erittäin hyvälle. Se on ammattilaisen näkemys – oikeaa tai väärää ei meikkaamisessa ole olemassa. Se on aina näkijän silmissä, ammattilainen kuvaa.

Morsiamet ovat vaativimpia

Gallacher muistuttaa, että ammattilaisen tekemä meikki ei ole koskaan samanlainen kuin itse tehty.

– Olen huomannut, että varsinkin morsiamet ovat haastavia ja se on täysin ymmärrettävää: heillä on elämän tärkein päivä edessä johon on satsattu hirveästi ja jolloin halutaan näyttää hyvältä. Valmistautumiseen kulminoituu niin paljon painetta, että se voi olla ammattimeikkaajalle haastavaa. Kaikki on millin tarkkaa.

Ammattimeikkaaja suositteleekin, että testimeikeissä kannattaa käydä etukäteen ennen suurta päivää.

Mieti etukäteen:

– Millaisen meikin haluan?

– Millaista meikkiä en halua?

– Mitä haluat korostaa; silmiä, huulia?

– Kerro ammattilaiselle omista meikkirutiineistasi.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat