Mainos

Ville Niinistö jännittää: Voittaako oman puolueen jäsen vai oma setä?

Vihreiden puheenjohtajalla Ville Niinistöllä riittää tänä iltana jännitettävää. Suomen seuraava presidentti on joko hänen puolueensa edustaja Pekka Haavisto - tai hänen setänsä, kokoomuksen Sauli Niinistö.

– Haavisto on saanut näissä vaaleissa laajan kansanliikkeen taakseen ja muistakin puolueista kuin vihreistä on tullut ihmisiä hänen taakseen. Olen todella iloinen, että Pekan persoona ja viesti on innostanut suomalaisia ja luonut tulevaisuudenuskoa.

Ville Niinistö uskoo, että Haaviston menestymisestä voi ottaa oppia koko puolue. Niinistön mukaan Haavisto on puhunut arvoistaan sellaisella tavalla, että arjen kokemus on välittynyt monelle suomalaiselle.

– Pitää pystyä kuuntelemaan suomalaisia eri puolilta Suomea. Hyvä viesti on se, että ollaan kohteliaita, vaikka oltaisiin eri mieltä. Pekan kampanja on ollut tässä mielessä todellinen suunnannäyttäjä - voisi siis sanoa, että Suomi on joka tapauksessa voittanut. Kävi presidentin valinnassa miten tahansa, Pekan osaamista voidaan hyödyntää monin tavoin.

Niinistön mukaan politiikkaan saatu hyvä tunnelma on tärkeä saada myös muihin kuin presidentinvaaleihin. Hänen mukaansa on tärkeää, että esimerkiksi kunnallisvaaleissa asioista puhutaan ihmisten kautta, rohkeasti arjen kokemus huomioon ottaen.

Kokoomuksen ehdokas Sauli Niinistön voitto olisi sukulaisuuden kautta mukava asia myös Ville Niinistölle. Ehdokas Niinistö on puheenjohtaja Niinistön setä.

– Politiikka ja sukulaisuus pidetään erillä toisistaan, mutta toki myös välillä puhumme politiikasta. Arvostan häntä suuresti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.