Ville Klingan kassi:

- made - broilerinmaksaa - Koskenlaskija-juustoa - mustaherukoita - ruisleipää - munakoiso

Hans Välimäen ja Ville Klingan menu:

Madekeitto

2 kg madetta 1 keltasipuli 1 palsternakka juuriselleriä 4-5 perunaa3-4 laakerinlehteätilliä 6-7 maustepippuria suolaa valkopippuria 4-5 dl vettä 2-3 dl kermaa voita kuullotuksen

Kuori ja pilko vihannekset. Kuullota kevyesti voissa ja lisää vesi, mausteet sekä yrtit tilliä lukuunotta-matta. Kiehauta ja kypsennä kunnes vihannekset ovat melko kypsiä. Lisää nyljetty, fileoitu ja pilkottu made. Toki voit myös niin halutessasi käyttää mateen ruotoa liemen valmistuksen ja mukaan voit keittää miedossa suolavedessä mateenmaksan. Lisää tämän jälkeen kerma. Kiehauta nopeasti ja lisää vielä tilli. Tarkista maku ja tarjoile mukaan liotetun ruisleivän kera.

Paistettua ruisleipää ja mateenmätiä

200 g raastettua ruisleipää 2-3 rkl voita

Paista ruisleipä voissa, valuta ja tarjoile.

Mäti:

Irrota mätipussit kalasta, aukaise ne ja puristele mädit varovasti kuppiin. Vatkaa kevyesti ja lisää suolaa sekä pippuria. Mateenmädille suositellaan aina ennen käyttöä pakastamista ja niin kannattaa myös tehdä. Itse suosin kuitenkin tuoreen käyttöä sellaisenaan ja suolattuna. Tarjoile paistettu leipä mädin, ranskankerman ja ruohosipulin kera.

Broilerinmaksa

2 dl maitoa 100 g broilerinmaksaa suolaa pippuria rosmariinia timjamia voita konjakkia

Marinoi maksoja hetki maidossa. Valuta. Lämmitä paistinpannu tulikuumaksi. Pyöräytä maksat nopeasti kuumalla pannulla, lisää konjakki, voi, yrtit ja mausteet. Kypsennä nopeasti ja tarjoile esim. salaatin, pekonin ja hyvän oliiviöljyn kera.

Mustaherukkajugurtti ja vaniljamaitovaahto

200 g mustaherukoita 2-3 rkl sokeria 2 dl ruoanvalmistusjugurttia tai Bulgarian jugurttia 1 tl vaniljasokeria

Miksaa tehosekoittimessa tasaiseksi ja kaada lasiin.

Vaahto:

2 dl maitoa 2-3 rkl sokeria 1 vaniljatanko kanelia

Kuumenna ja vaahdota sauvasekoittimella. Annostele lasiin mustaherukkaseoksen päälle.

Munakoisokaviaari

2 rkl oliiviöljyä suolaa pippuria 1 munakoiso kuorittuna ja paloiteltuna 1 valkosipulinkynsi timjamia rosmariinia tomaattikuutioita

Paahda munakoisot oliiviöljyssä, lisää mausteet ja jatka kypsentämistä miedommalla lämmöllä. Kun munakoisopalat ovat pehmenneet, valuta ja pilko veitsellä pieniksi. Tarkista maku ja tarjoile paahdettujen ruisleipästen kera.

Lue myös:

    Uusimmat