Vilkuilet toisia ja hermostut herkästi? Huolestu näistä merkeistä parisuhteessa

Jokaisessa suhteessa on erimielisyytensä ja kipupisteensä. Mutta millaiset merkit kertovat siitä, että suhde ei enää toimi sellaisenaan?

Parisuhteen ongelmat eivät häviä, vaikka niiltä yrittäisi sulkea silmänsä. Ongelmat kannattaa tunnistaa ajoissa, jotta niille voisi tehdä jotakin. Seuraavat käyttäytymismallit kertovat siitä, että parisuhdetta täytyy kehittää jollakin tavalla, tai suhteen tulevaisuus näyttää melko heikolta.

Räjähdät mitättömien asioiden vuoksi

Taas kerran kumppani on jättänyt vaatteensa lattialla lojumaan. Onko tämä kuitenkaan oikea syy aloittaa kolmatta maailmansotaa? Luultavasti ei. Tästä huolimatta näet nykyisin punaista pienimpienkin asioiden vuoksi.

Jos etsit taistelua, jota ei todellisuudessa ole olemassa, ja hyökkäät kumppanisi kimppuun ilman syytä, täytyy sinun pohtia, mikä sinua oikeasti harmittaa. Luultavasti kyse ei todellakaan ole vain likaisista vaatteista lattialla.

Vilkuilet jatkuvasti toisia

Me kaikki välillä katselemme esimerkiksi kadulla kävellessämme viehättävää toisen sukupuolen edustajaa ilman sen kummenpaa merkitystä.

Mutta mitä jos et pysty irrottamaan katsettasi viehättävästä ohikulkijasta? Ja entä jos alat katsella tuttujakin ihmisiä sillä silmällä? Tämä voi johtaa siihen, että annat mielikuvituksesi laukata lujaa, ja kohta kuvittelet jo, millainen tuttu mies tai nainen olisi sängyssä.

Kun olemme ajatuksen tasolle kuvitelleet jonkun asian tapahtuvan, on se helpompi toteuttaa myös käytännössä. Älä huijaa itseäsi, vaan herää, ennen kuin on liian myöhäistä.

Kinastelette jatkuvasti

Riidat täytyy tavallisesti selvittää, ja ne johtavat johonkin lopputulokseen. Kinastelu sen sijaan ei välttämättä johda mihinkään, vaan on tarpeetonta väittelyä pikkuasioista. Säännöllinen kinastelu uuvuttaa parisuhteen osapuolet. Usein se on myös merkki vakavimmista suhteen ongelmista.

Et jaksa pitää huolta itsestäsi

On hienoa, että voitte välillä viettää aikaa rennosti telkkaria tuijottaen löysissä verkkareissa. Mutta jos huomaat, ettet enää koskaan välitä siitä, miltä näytät toisen silmissä, on aika pysähtyä. Muistele suhteenne alkuaikoja, kun mielelläsi pukeuduit kauniiseen punaiseen mekkoon, jossa olet miehesi mielestä vastustamaton. Mikä on muuttunut?

Ärsyynnyt hänen tavoistaan

Ennen pidit hänen äänekästä nauruaan hauskana ja miellyttävänä. Nyt ärsyynnyt jo pelkästä naurun ajattelemisestä. Häpeät isossa porukassa helposti kumppanisi käytöstä, vaikka samalla ymmärrät, ettei sinun pitäisi hävetä hänen hassuja tapojaan. Kumppanisi ei ymmärrä ärsyyntymistäsi, ja sinun voi olla antaa käytöksellesi mitään järkevää selitystä.

Seksielämänne kuihtuu 

Te molemmat nautitte seksistä ja se tekee hyvää parisuhteellenne. Jotain on siis pielessä, jos seksielämänne on joko kokonaan tai osittain kuihtunut kokoon. 

Siinä ei ole mitään outoa, että pitkässä parisuhteessa seksiä välillä harrastetaan vähemmän kuin suhteen kiihkeinä alkuaikoina. Mutta jos seksi kumppanin kanssa tuntuu jostain syystä epämiellyttävältä ajatukselta, täytyy tähän kiinnittää huomiota.

Ette puhu merkityksellisistä asioista

Kun aloititte seurustelun, saatoitte puhua läpi yön toisillenne tärkeistä, syvällisistä aiheista. Halusitte tutustua kumppaniinne ja hänen ajatuksiin huolella. Nyt ette puhu koskaan kunnolla, ja jos juttelette, ainakin toinen teistä räplää samaan aikaan puhelintaan. 

Ette voi tietää, mitä toisen päässä liikuu, jos ette jaksa nähdä vaivaa keskustella kunnolla hänen kanssaan. 

Rakastat häntä, muttet ole rakastunut

Rakastat puolisoasi, se on selvää. Jokin on kuitenkin muuttunut vuosien kuluessa. Et enää tunne häntä kohtaan samanlaisia tunteita kuin ennen. 

On valintojen aika. Onko teillä halua yrittää kasvattaa keskinäistä kiintymystänne, vai onko aika siirtyä elämässä eteenpäin?

Lue myös:

    Uusimmat