Viljaviikon salaatti 30.1.2000

toim. Kati Nappa
Vieraana toiminnanjohtaja Ulla Leino Leipätiedotuksesta ja aiheena tänään alkava viljaviikko ja suomalaisten kuidunsaanti eli ohjelmassa selviää mistä ruoka-aineista kokoan päivän ateriat, jotta saan tarpeeksi kuitua.

4 1/2 dl kypsää kauramakaronia tai
ruis&riisiseosta (3 dl kypsentämätöntä)
1 dl salaatinkastiketta+yrttejä
1/2 dl omena- tai päärynämehua
n.300 g kypsää broileria tai
muuta lihaa
1 maustekurkku
2 tomaattia
1 omena
1 pss maissia tai herne-maissi-paprikaseosta
200 g amerikansalaattia
persiljaa

Keitä riisi tai makaroni pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta kylmäksi. Sekoita sen joukkoon omenamehu ja salaatinkastike ja jotain yrttiseosta tai muuta maustetta. Anna maustua kylmässä pari tuntia tai yön yli.

Kuutioi broileri ja kasvikset ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa salaatin seuraksi myös leipää.

Lue myös:

    Uusimmat