Viking Linen hankala vuosi: korona upotti tuloksen, yt-neuvottelut käynnissä – koko vuoden tuloksesta odotetaan tappiollista

2:34
Tältä Viking Amorellan matkustajien evakuointi näytti laivalla

Viking Line on ollut vaikeuksissa jo ennen sunnuntaista Amorellan onnettomuutta. Taustalla on koronaviruspandemia ja siitä johtuneet matkustusrajoitukset, joiden seurauksena varustamon matkustajamäärät sekä tulot ovat romahtaneet.

Yhtiö kertoi kuukausi sitten, että vuoden alusta katsottuna matkustajamäärät ovat olleet 2,4 miljoonaa edellisvuotta pienempiä.

Yhtiö aloitti syyskuun alussa yhteistoimintaneuvottelut, joiden arvioidaan johtavan enintään 200 työntekijän osa-aikaistamiseen, lomauttamiseen tai irtisanomiseen.

Yt-neuvottelut koskevat yhtiön koko noin 570 työntekijän maahenkilöstöä Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Laivahenkilökunta ei kuulu neuvotteluiden piiriin. Neuvotteluiden arvioidaan kestävän kuusi viikkoa eli lokakuun puoleenväliin asti.

Viking Linen henkilökuntaa on ollut jo keväästä asti enemmän tai vähemmän lomautettuna.

Elokuussa kerrottiin myös, että Viking Linen liikevaihto romahti toisella neljänneksellä 22,6 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 131,1 miljoonasta eurosta. Liiketulos painui 5,9 miljoonaa euroa tappiolle, kun vuotta aiemmin tulos oli 5,4 miljoonaa euroa.

Yhtiö odottaa, että koko vuoden tulos tulee olemaan tappiollinen.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja