Mainos

Viking Line liputtamassa ulos m/s Rosellan

Viking Line pohtii Helsinki-Tallinna -välillä risteilevän matkustaja-alus Rosellan liputtamista ulos. Viking Line aloittaa tämän vuoksi yt-neuvottelut koskien Rosellan henkilökuntaa.

-

Viking Line haluaa siirtää Rosellan omistuksen ulkomaille, koska alus ei pysty kilpailemaan Helsinki-Tallinna- välillä ulkomaan lipun alaisten alusten kanssa. Viking Line korostaa, että Viron liikenteessä Rosella kilpailee alusten kanssa, jotka ovat mm. Viron, Italian, Norjan ja Ruotsin lipun alla. Varustamon mukaan niillä on siksi huomattavasti edullisemmat toimintaedellytykset kuin m/s Rosellalla.

Viking Line on tänään kutsunut merihenkilöstön edustajat yt-neuvotteluihin koskien m/s Rosellaa ja sen henkilökuntaa. Yt-neuvottelujen kohteena ovat toimenpiteet, jotka voivat sisältää vaihdon toiseen eurooppalaiseen alusrekisteriin. Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että alukseen vaihtuisi ulkomainen miehistö.

Yt-neuvottelujen aikana paino tulee kuitenkin olemaan niiden mahdollisuuksien tutkimisessa, joilla liikennettä voidaan jatkaa suomalaisella miehistöllä. Rosellalla työskentelee 185 ihmistä.

Viking Line on pohjoisen Itämeren suurin autolauttavarustamo, joka operoi seitsemällä aluksella, joista viisi on Suomen lipun alla.

Aiemmin syksyllä Silja Line aloitti yt- neuvottelut, jotka koskevat m/s Finnjetiä ja m/s Star Windia. Star Wind voi lisäksi hyödyntää Ruotsin nettopalkka- järjestelmää. Linjalla kilpailevista suomalaisista aluksista vain m/s Nordlandian lipusta ei ole tiedotettu.
(MTV3)

(Talousuutiset 21.10.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.