Viivi Lehikoisella edessä tärkeä päätös: "Juokseeko"

Viivi Lehikoinen juoksi Oslon Timanttiliigassa kahdeksanneksi 3:34
Viivi Lehikoinen juoksi Oslon Timanttiliigassa kahdeksanneksi.

Viivi Lehikoisen kauden alku ei ole ollut sellainen, mitä odotettiin. MTV Urheilun yleisurheiluasiantuntija Tommi Evilän mukaan Lehikoisella ja hänen valmentajallaan on edessä tiukkoja päätöksiä.

Kyllä mietintämyssy on syvällä päässä niin valmentajalla kuin urheilijallakin, Evilä kommentoi Lehikoisen tuloksia.

24-vuotias Lehikoinen juoksi viime kaudella 400 metrin aitojen Suomen ennätyksen 54,40, mutta on jäänyt tällä kaudella lähes puolentoista sekunnin päähän siitä ajalla 55,81. Kolme viimeisintä kisaa ovat tuoneet ajat 56,24, 56,25 ja Oslon Timanttiliigassa 56,23. Käyrä ei osoita siihen suuntaan mihin pitäisi.

Kolme viimeistä kisaa on mennyt päälle 56,2:n laskevalla trendillä. Alusta lähtien näkee, että kenkä ei vain ole sillä syönnillä, että pysyisi kärjen mukana, Evilä sanoo.

Katso Viivi Lehikoisen juoksu Oslon Timanttiliigassa jutun yläosan videolta.

EM-kisat käydään jo reilun viikon päästä, mutta jotain melko radikaalia pitäisi tapahtua, että Lehikoisen kunto ottaisi harppauksen yhtäkkiä vime vuoden tasolle.

– Pitäisi palautua, mutta sekään ei yksin riitä, vaan kunnon pitäisi noustakin, Evilä pohtii.

Lehikoisella olisi vuorossa sunnuntaina vielä Tukholman Timanttiliigan kilpailu ennen EM-kisoja. Evilä ei anna suoraa ohjetta, mutta suhtautuu kisoihin suomalaisen osalta epäilevästi.

– Siellä on järkyttävän kova ukko Laurent Meuwly valmentamassa. Varmasti käydään keskustelut, että juokseeko Tukholmassa, Evilä sanoo.

– Nyt kun trendi tulee olevan sellainen, että se ei lähde kääntymään, niin se on myös urheilijan itseluottamuksen kannalta haastava tilanne.

Lehikoinen on ollut vielä Osloon asti luottavainen, ainakin haastattelujen perusteella. Bislettin stadionilla juostu veto nosti selkeästi harmituksen pintaan, sillä Lehikoinen ei halunnut antaa kommentteja kisan jälkeen.

SE-nainen ja hänen tiiminsä tekevät varmasti kaikkensa, jotta kunto lähtisi nousuun. Evilä voi vain spekuloida, miten se tehdään.

Siellä on kuormaa alla ja väsymystä kokonaisvaltaisesti. Ei ole ihan viikossa syntynyt. Se mikä kestää tietyn aikaa tulla niin kestää tietyn aikaa myös poistua. Aika haastava kuvio. Mutta jos jollain on siihen reseptit olemassa, niin ei Euroopassa kyllä kovempaa kaveria löydy kuin Meuwly.

Evilä harmittelee, että Lehikoinen ei ole päässyt viimevuotiseen vauhtiin, ainakaan vielä.

– Harmi, kun huippukuntoinen Viivi olisi ihan ehdottomasti mitalitaistelussa EM-Roomassa. Euroopassa 400 metrin aidoissa ei ole mitään muuta ihmeellistä kuin Femke Bol. 54-54,5 olisi todella kovaa valuuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat