Mainos

Viitala ja Tola menivät "pylly edellä puuhun"

Olipa kerran kaksi nuorta näyttelijää, jotka päättivät tehdä elokuvan. He myös päättivät käsikirjoittaa, ohjata, pääroolittaa ja puvustaa elokuvan itse.

Tämän tarinan päähenkilöt ovat Pamela Tola ja Pihla Viitala. Tarina ei ole satua, vaan täyttä totta.

- Idea syntyi keväällä 2009 helsinkiläisessä kahvilassa. Kavereiden kanssa aina puhuttiin, että pitäisi tehdä jotain ja pitäisi tehdä jotain. Pihlan kanssa sitten päätimme tehdä oikeasti ja heti. Kaivoimme kynät ja paperit esille ja idea elokuvaan syntyi yhden kahvilahetken aikana, Tola kertoo.

- Kaksi naista, kaksi ystävää ja auto. Siinä oli aihio, Viitala jatkaa.

Näin syntyi road movie Elma ja Liisa. Kyseessä on lyhytelokuva, joka kertoo kahdesta nuoresta naisesta.

- Laitoimme nopeasti pyörät pyörimään. Jos olisimme jääneet odottamaan normaaleja rahoituskuvioita ja ottaneet yhteyttä tuotantoyhtiöihin, olisi hyvinkin voinut mennä useampi vuosi ennen kuin olisimme saaneet homman käyntiin, Tola kuvaa.

- Ja todennäköisesti emme olisi koko elokuvaa edes sitten tehneet, Viitala jatkaa siitä mihin Tola jäi.

Elokuva saa ensi-iltansa kahden viikon kuluttua 8. päivä huhtikuuta. Sitä esitetään kuudessa kaupungissa. Tola ja Viitala kertovat olevansa täysin yllättyneitä elokuvaprojektinsa saamasta käänteestä.

- Kun lähdimme tekemään elokuvaa, teimme sitä oikeastaan vain itsellemme. Tarkoituksena oli kokeilla, mihin asti venymme, Viitala kertoo.

- Olemme menneet vähän kuin pylly edellä puuhun. Lähdimme tekemään pientä ja pikkuhiljaa koko projekti vain kasvoi ja kasvoi. Olemme todella yllättäneitä ja iloisia, että pääsimme elokuvateatterilevitykseen, tämähän on historiallista, Tola jatkaa nauraen.

(MTV3)

Katso Pihla Viitalan ja Pamela Tolan haastattelu: (Huomenta Suomi 25.3.2011)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.