Viisi yleisintä kuntoilumokaa

Olet päättänyt aloittaa kuntoilun ja ilmoittautunut jo kuntosalin jäseneksi. Hyvä! Olet ottanut ensiaskeleen, mutta edessä on vielä aikamoinen matka, jos haluat varmistaa vaivannäkösi johtavan parhaisiin mahdollisiin tuloksiin.

Joskus sinusta voi tuntua siltä, ettet koskaan saavuta ihannepainoasi tai edisty kuntoiluharrastuksessa laisinkaan. Tähän voi löytyä yksinkertaiset syyt, jotka ovat vältettävissä. Tässä viisi yleisintä kuntoiluun liittyvää virhettä:

1. Liika kiire

Liika kiirehtiminen toivottuun lopputulokseen ei ole hyvä idea. Älä aseta toiveita turhan korkealle, etenkään jos et ole tottunut kuntoilemaan. Jos haaveilet nopeasta painonpudotuksesta, saatat uupua jo alkuvaiheessa liikaa ponnistellessasi. Muista, että kestävän lopputuloksen saavutat parhaiten pikkuhiljaa edeten.

2. Väärät aktiviteetit

On helppo valita jumppatunti sen perusteella, minne kaveritkin ovat menossa tai koska se sattuu sopimaan aikatauluusi. Kätevyys ei kuitenkaan tarkoita, että se olisi paras vaihtoehto sinulle. Kannattaa jutella vaikka personal trainerin tai muun asiantuntijan kanssa siitä, minkälainen liikuntamuoto sopii juuri sinun tarpeisiin ja asettamiisi tavoitteisiin.

3. Pelkkä ryhmäliikunta

Aerobic, vesijumppa, salsa… Nämä ryhmäliikuntamuodot ovat epäilemättä hauskoja ja voit sijoittaa kuntoilurutiineihisi. Ne tulisi kuitenkin yhdistää sinulle sopivaan liikuntaan, joka myös auttaa vahvistamaan lihaksiasi ja ehkäisemään löysän ihon roikkumista siinä vaiheessa kun painosi todella putoaa.

4. Itsekurin puute

Uuden elämäntavan aloittaminen on eri juttu kuin sen ylläpito. Jos haluat saavuttaa hyviä tuloksia, tarvitset itsekuria. Merkkaa salikäynti tai tanssitunti kalenteriisi siinä missä työlounaat ja ystävän tapaamisetkin. Pyhitä vähintään kolme tuntia viikosta liikunnalle. Voit sopia treffit kaverin kanssa kuntosalille, mikä motivoi lähtemään liikkeelle ja tekee treenaamisestakin hauskempaa. Vaihda siis juoruilu kahvikupin äärellä spinning-tuntiin!

5. Epäselvät tavoitteet

Kaikilla ei ole samat tavoitteet. Miksi sinä kuntoilet? Pudottaaksesi painoasi, saadaksesi lisää lihasmassaa, edistääksesi fyysistä kuntoa yleensä? Vaikka kahdella ihmisellä olisi sama tavoite, he eivät välttämättä aloita samalta viivalta. Vaatimukset voivat olla siis hyvin erilaiset. Kun olet tehnyt personal trainerin kanssa sinulle sopivan suunnitelman, yritä noudattaa sitä parhaasi mukaan. Älä pinnaa suunnitelmasta. Jos jokin osa siitä ei sovikaan sinulle, juttele ohjaajan kanssa uudestaan. Varmista, että saat juuri sinulle sopivan ohjelman, joka ottaa huomioon missä kunnossa olet nyt, missä kunnossa haluaisit olla, ja kuinka tulet siihen pääsemään.

Yksi juttu vielä! Vältä ennen kaikkea ajattelemasta liikuntaa velvollisuutena. Muuta se sen sijaan nautinnoksi. Liikunta ei vain auta pudottamaan painoa, vaan on hyväksi keholle ja mielelle. Saat sillä kokonaisuudessaan hyvän olon ja hymyn huulille!

Teksti: MTV3/Helmi

Lähde: Hellomagazine.com

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja