Viisi asiaa, jotka olemme oppineet rakkaudesta teini-iän jälkeen

Elätkö yhä samassa haavemaailmassa kuin teini-ikäisenä, vai onko elämä karaissut sinua rakkaudessa? AVA listasi asiat, joita sinun olisi ollut hyvä oppia rakkaudesta teini-iän jälkeen.

Rakkaussuhteet ovat monimutkaisia, olimme sitten 15-vuotiaita tai 35-vuotiaita. AVA listasi asiat, joita olemme toivon mukaan oppineet rakkaudesta sitten yläkouluaikojen.

1. Luokittelu on vanhanaikaista

Teini-iässä koulukaverit jaettiin armottomasti nörtteihin ja koviksiin. Coolit kovikset eivät jutelleet nolojen nörttien kanssa ja tästä raja-aidasta pidettiin tiukkaan kiinni. Aikuisuus on siitä mukavaa, että ihmisten selvärajainen luokittelu hälvenee. Luokittelemme kyllä yhä toisiamme, mutta saatamme iloksemme huomata, että koulun nörttipoika onkin menestyvä ja mielikuvituksellinen tyyppi tai että koulun koviksellakin on herkkä puolensa. Yritä päästä eroon lopuistakin ennakkoluuloistasi. Maailmankuvasi avartuu, kun tutustut ihmisiin, joita kuvittelit inhoavasi.

2. Ihmiset muuttuvat

Muistatko, kun rakastuit yläkoulun suosituimpaan kundiin ja haaveilit yhteisestä tulevaisuudesta hänen kanssaan? Älä enää haikaile hänen peräänsä. Ihmiset muuttuvat, elämä vie meitä eri suuntiin ja mielenkiinnonkohteemme vaihtuvat. Ei ole mitenkään tavatonta, että maailmanrauhasta haaveileva hippipoika muuttuu aikuisuuden myötä kovia arvoja kannattavaksi bisneshaiksi tai että elämä vie koulun suosituimman kundin huonoille raiteille. Hanki siis tasoistasi seuraa, älä elä menneessä.

3. Pettäjä pettää uudelleen, valehtelija valehtelee

Pettämiseen taipuvainen mies muuttaa harvoin tapojaan. Valheesta kiinni jäänyt jää usein kiinni uudestaan. Älä siis ole sinisilmäinen ja usko, että naimisiin meneminen, yhteiset lapset tai omakotitalon rakentaminen saisivat miehesi muuttumaan. Teini-iässä romanttiset haaveet olivat vain söpöjä, aikuisena sokea uskosi on vain typerää.

4. Mies, joka välittää sinusta todella, ei painosta seksiin

Mies, joka painostaa sinua seksiin, ei ajattele muuta kuin itseään. Tämä sääntö pysyy, oli mies sitten 15-vuotias tai 45-vuotias.

5. Ihmissuhteet ovat monimutkaisempia, kuin pystyimme kuvittelemaan

Romanttiset komediat saattoivat jättää meihin teini-iässä vääristyneitä käsityksiä siitä, että on olemassa asia nimeltä "onnellinen loppu". Tosiasiassa vaikeuksien kautta voittoon -tyyliset tarinat ovat harvassa. Mikäli suhteen alku vaikuttaa toivottomalta, suhde usein myös jatkuu sellaisena. On hyvä muistaa, että suuret tunteet ja jatkuva draama toivat elämääsi jännitystä teini-iässä, mutta jos sama meno jatkuu aikuisena, se vie sinulta vain energiaa. Ole valmis taistelemaan hyvän puolesta, mutta osaa lopettaa suhde ajoissa, jos se vaikuttaa täysin epätoivoiselta.

Kuvat: Shutterstock, Lakomanrus

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja