Viimevuotiset SM-mitalit kikkailtiin nyt jakoon – O-P Karjalainen vastaa kohuun: "Tämä on järkevä ratkaisu"

Osa lentopallon lajiväestä on hieraissut tuoreeltaan silmiään. Viimevuotiset SM-mitalit on jaettu nyt siten, että 2020-kaiverrukset on peitetty 2021-tarroilla.

Lentopallon Mestaruusliigan mitalit jäivät viime vuonna jakamatta, kun kausi päätettiin koronaviruspandemian myötä kesken. Nuo mitalit on laitettu kuitenkin nyt jakoon uudet tarrat päällä.

Sosiaalisessa mediassa tätä on ihmetelty ja kritisoitu. SM-hopeaa saavuttaneen Savo Volleyn markkinoinnista ja elämyksistä vastaava Raine Siltala jakoi Twitterissä videon, jossa mitalin tarran alta paljastuu viime vuoden kaiverrus 2020.

– Mites muissa lajeissa? Lentopallossa tarrotellaan niitä asioita joista taistellaan. Säästö se on pienikin säästö? Siltala kirjoitti.

Lentopalloliiton toimitusjohtaja Olli-Pekka Karjalainen kertoo MTV Urheilulle, että mitalipäätöksen on tehnyt kilpailupäällikkö Jari Lankinen. Perusteena on ollut se, ettei viimevuotisia mitaleita olla haluttu heittää roskiin.

– Meillä oli kaksi vaihtoehtoa: joko hyödyntää viimevuotiset mitalit tai laittaa ne roskiin ja ostaa uudet. Kumpikaan vaihtoehto ei ollut helppo ja päivänselvä. Näkisin kuitenkin, että tämä on tällä tavalla järkevä ratkaisu eikä himmennä mitalin arvoa millään tavalla, Karjalainen kertoo.

Moukarinheiton vuoden 2006 Euroopan mestari Karjalainen sanoo ymmärtävänsä myös kritiikin ja ihmettelyn hyvin, ja toistaa, että Lentopalloliitolla oli kaksi vaihtoehtoa. Hän katsoo urheilijankin kokemuksellaan, etteivät viime vuodelta tarroitetut mitalit mitätöi saavutuksen arvoa.

Karjalainen ei allekirjoita väitettä, että kyse olisi säästösyistä.

– Ajattelen, että on iso läjä Suomen mestaruusmitaleja ja toinen vaihtoehto olisi laittaa ne roskiin. Kuinka hyväksyttävänä se olisi nykymaailmassa koettu? Tämä on jälleen kerran yksi koronan luoma mielenkiintoinen tilanne, joka päädyttiin ratkaisemaan tällä tavalla, Karjalainen sanoo.

Lentopallon miesten Suomen mestaruuden voitti päättyneellä kaudella VaLePa, joka päihitti finaalisarjassa Savo Volleyn otteluvoitoin 2–1. Pronssia saavutti Kokkolan Tiikerit.