Viime vuoden euroviisuvoittaja Lena: Irlanti, Islanti tai Viro voittaa

Saksan Lena sanoi vuosi sitten euroviisut voitettuaan, että maailmassa on paljon muutakin kuin Eurovision laulukilpailu. Noinkohan on? Lena nimittäin edustaa Saksaa myös tämän vuoden kotikisoissa Düsseldorfissa.

Lena Meyer-Landrut pitää esiintymistä kotikentällä kunniatehtävänä. Hän kuulemma pitää sekä kotimaastaan että euroviisuista.

Voiton uusiminen saattaa kuitenkin olla hankalaa. Kun viime vuoden kappale Satellite porautui kalloon saman tien, tämän vuoden Taken By A Stranger on huomattavasti kinkkisempi tapaus.

– Niin on, se ei ole laulu kaikkein helpoimmasta päästä. Mutta taatusti paras mahdollinen, koska saksalaiset halusivat sen mukaan kilpailuun, Lena kertoo STT:n puhelinhaastattelussa.

Viikko finaalin jälkeen kaksi vuosikymmentä täyteen saavalla Lenalla on vähemmän selkeä visio menestymismahdollisuuksistaan.

– En ollenkaan usko ainakaan voittavani kisaa. Mutta sen näkee sitten.

Lenalla on valmiina lista kilpailun ennakkosuosikeista.

– Irlanti, Islanti ja Viro, Lena luettelee.

Viron Getter Jaanin ilmestyminen listalle ei ole ihme. Lenan isoisä kun on Virosta lähtöisin. Sittemmin samainen isoisä toimi pariin otteeseen Länsi-Saksan suurlähettiläänä Neuvostoliitossa.

Suomen Paradise Oskarin nimeä ei Lenan listalla kuitenkaan ole.

– Voi, kyllähän minä pidän myös Suomen kappaleesta, Lena muistaa.

"Ai niin, niinhän siinä kävikin"

Suomesta lähti viime vuonna Lenan Satellitelle täydet 12 pistettä.

– Tiedän. Kuinka monta pistettä Saksa muuten antoi Suomelle viime vuoden finaalissa, Lena kysyy.

Eipähän antanut Saksa Suomelle finaalipisteitä, kun ei mitenkään voinut. Kuunkuiskaajat oli Työlki ellää -kappalelellaan raivannut Suomen ulos kisoista jo semifinaalissa.

– Ai niin, niinhän siinä kävikin. Tämän vuoden finaalissa Suomi kuitenkin on mukana, Lena tietää.

Siellähän se Suomi on. Sijoittumassa vedonlyöntitoimistojen listojen mukaan noin sijoille 6-10, kokolailla samoihin Saksan kanssa.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat