Viikonlopun sää liputtaa kotoilun puolesta: Harmaa ankeuttaja vaihtuu myräkäksi, sähkökatkotkin mahdollisia

Myräkkä uhkaa viikonloppuna 4:00
Katso, millaista säätä Pekka Pouta povaa tulevaksi viikonlopuksi!

Tulevana viikonloppuna on luvassa myrskyä ja sateita, kertoo Pekka Pouta. Tasaisen harmaa lauantai vaihtuu aurinkoiseksi ja tuuliseksi sunnuntaiksi.

Huomenna lauantaina Suomen syksy näyttää perimmäisen luonteensa, kun harmaus laskeutuu koko maan ylle. Lisäksi luvassa on tunteja jatkuva sade ja sen jälkeen sadekuuroja.

– Kyllä lauantai on kotoilupäivä. Se on tasaisen harmaa, vähän tihkuu ja tuuli puhaltaa. Aamupäivällä sade yltää jo Jyväskylä-Helsinki-linjalle. Luvassa on noin neljän tunnin jatkuva sade, sen jälkeen tulee päälle vielä kuuroja. Kyllä siinä vettä tulee, meteorologi Pekka Pouta havainnollistaa huomista.

Pohjois-Suomessa sää on vielä muuta maatakin huonompi, kun veden sijaan taivaalta tippuu räntää ja märkää lunta.

– Siitä tulee sellainen sohjokerros, että eivät välttämättä tahdo nastarenkaatkaan pitää. Minä en lähtisi liikenteeseen pohjoisessa, Pouta sanoo.

Myrsky hiipii Suomeen pikkuhiljaa jo lauantai-iltana, kun länsirannikolle saadaan myrskypuuskia. Sunnuntain vastaisena yönä ja sunnuntaiaamuna voimakas kylmä tuuli puhaltaa ja myrsky voimistuu.

– Etenkin idässä on hyvät mahdollisuudet sähkökatkoon sunnuntaina, Pouta kertoo.

Sunnuntai on lauantaihin verrattuna kuitenkin kelpo ulkoilupäivä, sillä tuulesta huolimatta aurinko paistaa ja on poutaista.

Lue myös:

    Uusimmat