Mainos

Vihdin ahdistelutapauksen oikeuskäsittely siirtyy – ”Vastaajia ei ole tavoitettu”

Syyttäjän mukaan asiassa yritetään uutta käsittelyä loppuvuodesta.

Kyse on marraskuussa 2015 Vihdin kirkonkylällä tapahtuneeksi epäillystä teinityttöjen ahdistelusta. Syyttäjä nosti syytteet kahta Hopeaniemen vastaanottokeskuksessa asunutta turvapaikanhakijaa kohtaan huhtikuussa 2016.

Toista miestä syytetään kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja toista kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä kahdesta seksuaalipalvelujen ostoyrityksestä nuorelta henkilöltä.

Ahdistelujuttua piti käsitellä 9. helmikuuta Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Istunto kuitenkin peruuntui, koska miehiä ei ole tavoitettu.

– Tilanne on tällä hetkellä se, että vastaajia ei ole tavoitettu aiemmin suunniteltuun istuntoon. Tarkoitus on yrittää asian käsittelyä uudelleen loppuvuodesta, kihlakunnansyyttäjä Heli Posti kertoo MTV Uutisille.

Vihdin tapaus oli esitutkinnan aikana julkisuudessa erikoisen tiedottamislinjan vuoksi.

Länsi-Uudenmaan poliisi ehti vuoden 2016 tammikuun lopussa jo tiedottaa, että ahdisteluväitteet olisivat osoittautuneet perättömiksi. Helmikuussa kävi kuitenkin ilmi, että poliisin aiemmin kertomista tiedoista huolimatta tapaus eteni sittenkin syyteharkintaan.

Jutun tutkinnanjohtajana toiminut rikoskomisario sai kirjallisen huomautuksen toiminnastaan. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.