Vietä päivä Tallinnassa

Helmi antaa parhaat vinkit ajanviettoon Tallinnan runsaiden palveluiden äärellä. Oletpa kiinnostunut shoppailusta, kulttuurista tai nähtävyyksistä, Tallinna tarjoaa värikkäitä mahdollisuuksia onnistuneeseen päivään!

KULTTUURI (taidetta, musiikkia, arkkitehtuuria, designia)
1. Taidemuseo Kumu
2. Kansallisooppera Estonia
3. Rotermannin kortteli + Loovala
4. Kalamajan puutalokortteli
5. Viron taideteollisuus- ja muotoilumuseo

SHOPPAILU
1. Tallinna Kaubamaja – täyttää juuri tänä vuonna 50v
2. Rocca al Maren kauppakeskus – Tallinnan suurin vaate-kenkä- kauneusmaailma, eri maiden keittiöitä. Ilmainen bussikuljetus sataman kaikista terminaaleista ja Viru hotellilta.
3. Katariinankuja
4. Mestaripiha, Vene 6,
5. Ivo Nikkolo, Suur-Karja 14 (Viron tunnettuin, hillitty ja ajaton vaatemerkki)
6. Reet Aus = virolainen Paola Suhonen, re-use tuotteiden suunnittelu ja myynti, Pikk 41

HEMMOTTELU
Tallink Spa & Conference Hotel
Babor Spa – yksi Tallinnan parhaista päiväkylpylöistä

HERKUTTELU
1. Virolainen moderni keittiö – ravintolat:
MEKK
Kaerajaan
Gloria

2. Ravintolamaailman helmiä
Ö
Ribe
Chedi
Bocca
Museum
Tchaikovsky
Nero

3. Vinoteekkeja
Musi (viroksi „pusu“)

VIHREÄ JA VEHREÄ TALLINNA
1. Kadriorgin puisto
2. Tallinnan II kukkaisfestivaaliTornien aukiolla, 21.5- 28.8,
3. Tallinnan viehättävin tori – Nõmmen tori, suoraan kuin A.Lindrenin Bullerby-kirjasta:

Tallinnan Nõmmen kaupunginosassa avattiin v. 2009 jälleen Nõmmen tori, jonka tunnuslauseena on kotimaisuutta kampanjoiva ”virolaisia tuotteita virolaisilta tuottajilta”.

Torin tarkoituksena on luoda tallinnalaisille ja Tallinnassa kävijöille hyvää virolaista laatua tarjoava ostosympäristö, jossa Tallinnan ja sen lähialueiden kauppapuutarhurit voivat myydä tuotteitaan. Torilla on suihkulähde, josta varmasti muodostuu mukava kohtauspaikka torireissulla oleville nõmmelaisille.

Eläintarhan puutarhurit ovat rakentaneet kävijöiden silmäniloksi hienot kokoelmat trooppisia ja subtrooppisia kasveja suuriin ruukkuihin ja vaaseihin.

Erityisiä ylpeydenaiheita tässä ruukkupuutarhassa ovat jättiläiskokoiset eteläamerikkalaiset enkelinpasuunakukat (Brugmansia) ja kesäkoisot (Lycianthes rantonnetii), uudenseelanninpellavat (Phormium) sekä australialaiset heinäpuut (Xanthorrhoea). Eläintarhan puutarhurit haluavat joka vuosi yllättää kävijät uusilla ja vähemmän tunnetuilla kasveilla, ja joka vuosi valmistuu myös uusia, asianmukaisin kasvein sisustettuja koteja eläintarhan asukeille. Joka kesä eläintarhassa on siis luvassa unohtumattomia elämyksiä ja löytämisen riemua sekä flooran että faunan ystäville.

Lue myös:

    Uusimmat