Vielä lattialämmityksestä

Olen myös suunnittelemassa yösähköllä varaavaa lattialämmitystä.
asiasta sanottiin seuraavaa: "Yökäyttöisen lattialämmityksen päällysteeksi soveltuvat mosaiikkiparketti, lautaparketti ja laminaattilauta. Jatkuvatoimisen lattialämmityksen päällysteeksi sopivat lisäksi muovimatto ja keraaminen laatta." Eli aivan eri tavalla kuin aiemmin antamassasi ohjeessa. Eikös laatta ainakin ole huono, koska luovuttaa liian nopeasti betoniin varatun energian? Mitä pitäisi uskoa?

On totta, että laattapinta luovuttaa nopeammin lämpönsä kuin parketti joka huokoisuutensa takia toimii jopa pienenä eristeenä - ei estäen lämmön pääsyä huonetilaan, vaan ainoastaan hidastaen sitä. En väitä, etteivätkö parketit ja laminaatit sopisi varaavan lattialämmityksen pintamateriaaleiksi. En vain kerta kaikkiaan suosittele sitä sen tähden, että jossakin vaiheessa ihmiseen iskee nuukuus ja lattialämmitys katkaistaan pois päältä kokonaan, esimerkiksi kesällä. Vaikka kesällä on lämmintä, ilman suhteellinen kosteus on suuri. Puumateriaali imee kosteutta ilmasta ja turpoaa.

Syksyn ja sateiden tultua alat lämmittää lattiaasi, jolloin kosteus haihtuu ja puu kutistuu. Silloin olet rakoilevan lattian omistaja, jonka on aivan turha yrittää saada korvausta vahingosta lattialämmityksen valmistajalta, sen enempää kuin parketin tai laminaatin valmistajaltakaan.

Voit tietysti pyytää kirjallisen takuun lattiasi kunnossa pysymisestä vaikkapa lattiamateriaalisi valmistajalta. Jos saat sen, ei sinulla periaatteessa ole mitään taloudellista menetettävää, saat aina uuden lattian. Ongelmaksesi jää ainoastaan remontista aiheutuva vaiva.

En yritä muuttaa käsitystäsi varaavan lattialämmityksen erinomaisuudesta, kerron vain rehellisesti ongelman, johon olen törmännyt. Ja voihan olla, että juuri sinun lattiasi pysyy ehjänä vuosikausia...

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja