Mainos

Videovuokraamot elävät oheistuotteilla

Videovuokraamojen kannattavuus on entistä enemmän oheistuotteiden varassa. Karkin ja muiden herkkujen myynti muodostaa jopa puolet vuokraamojen liikevaihdosta. Kannattamattomia liikkeitä pyritäänkin siirtämään yhä vilkkaampiin sijainteihin. Alan kilpailua kiristävät myös verkossa toimivat vuokrauspalvelut.

Oheismyynti muodostaa jopa puolet videovuokraamojen liikevaihdosta. Makuuni ja FilmTown -ketjut hakeutuvatkin vilkkaisiin, kioskimaisiin sijainteihin ja lakkauttavat kannattamattomia liikkeitään herkästi. Makuunin toimitusjohtaja Joakim Horsma uskoo keskeiseen sijaintiin.

- Pitää myös olla sellaisella paikalla, missä pystyy kävelevä ohikulkija tulemaan sisään ostamaan irtokarkkia tai muuta oheistuotetta, jota meillä on myynnissä, eli ei tarvitse aina sitä elokuvaa vuokrata, Horsma sanoo.

Uudet kilpailijat uskovat verkkomyyntiin

Videoalan uusia kilpailijoita karkit eivät kiinnosta. Niin suomalaiset verkko-operaattorit kuin kansainväliset jättiyhtiötkin vievät leffoja verkkoon. Perinteiset vuokraamot tarkkailevat tilannetta kehän laidalta.

Verkkopalvelujen heikkoutena on valikoiman pienuus: perinteisessä liikkeessä nimikkeitä voi olla kaksinkertainen määrä. Numerot kuitenkin muuttuvat nopeasti, ja myös laatu ja tuoreus painavat.

Menestyäkseen sähköisten palvelujen pitäisi myös voittaa puolelleen ihmisten tottumukset.

- Se on jonkinlainen sosiaalinen tapahtuma mennä vuokraamaan leffaa lauantai-iltana, vähän sama juttu kuin kirjojen kanssa, joskus kiva rapistella kansia, kertoo videovuokraaja Sami Mäkinen.

Katso Ville Juutilaisen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.