Mainos

Video: Pohjois-Koreassa pahin kuivuus 100 vuoteen – nälänhätää pelätään

Pohjois-Koreaa koettelee vakavin kuivuus sataan vuoteen. Maan uutistoimiston mukaan jopa kolmannes riisiviljelyksistä on vaarassa kuivua kokonaan.

Riisintaimet istutetaan veden peittämille pelloille, mutta Pohjois-Korean ilmatieteenlaitoksen mukaan kevät on tänä vuonna ollut poikkeuksellisen lämmin ja sademäärä epätavallisen niukka. Tekojärvien ja patoaltaiden vedenpinta on alimmillaan, ja joet ja purot kuivuvat. Myös pääkaupunki Pjongjangin halki virtaavan Taedongjoen vesi on hyvin alhaalla.

Monilla riisinviljelyalueilla pellot on kynnetty uudelleen ja riisin tilalle on kylvetty maissia. Mutta myös maissi kärsii kuivuudesta.

– Maissilla on vain neljä lehteä, vaikka korsien pitäisi olla jo niin pitkiä, että niillä on 12 lehteä. Maissi on täysin kuivunutta ja kuollutta, sanoi Ganganin kollektiivitilan pääinsinööri Bae Tae-il uutistoimisto AP:lle.  

YK:n Pohjois-Korean koordinaattori Gulam Isaczai varoitti jo viime kuussa mahdollisesta ruokakriisistä. YK on arvioinut maan tarvitsevan tänä vuonna 100 miljoonaa euroa rahoittamaan keskeisiä humanitäärisiä tarpeita.

Etelä-Korean viranomaiset ovat arvioineet, että Pohjois-Korean sato saattaa pienentyä viidenneksellä viime vuoteen verrattuna, jos sadetta ei saada seuraavien kahden viikon aikana.

1990-luvulla Pohjois-Korea koetteli neljän vuoden ajan vakava ruokapula ja nälänhätä. Arviot nälkään kuolleiden määrästä vaihtelevat sadoistatuhansista kolmeen miljoonaan.

YK:n Maailman ruokaohjelman mukaan tällä hetkellä jopa kolmannes pohjoiskorealaisista lapsista kärsii aliravitsemuksesta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.