Video: Kongressin jäsentä lyötiin nyrkillä kasvoihin kesken tv-lähetyksen Perussa – presidentin korruptiosyytteet kuumentavat tunteita

Perussa presidentti Martin Vizcarran korruptiosyytteet ovat kuumentaneet tunteita poliitikkojen ja kansalaisten keskuudessa. Eräs kongressin jäsen sai ohikulkijan nyrkistä kesken tv-lähetyksen.

Sosiaalisessa mediassa kiertämään lähteneessä videossa näkyy, kuinka kongressin jäsen Ricardo Burga on antamassa haastattelua paikalliselle tv-kanavalle, kun ohikulkija ryntää paikalle ja lyö Burgaa kasvoihin.

Kongressi äänesti tiistaina keskustalaisen presidentti Vizcarran epäluottamuksesta korruptiosyytteiden vuoksi. Hänen epäillään ottaneen vastaan miljoonien lahjuksia yhtiöiltä, jotka ovat saaneet julkisia urakoita.

Presidentin ja kongressin kiista on ajanut maan poliittiseen kaaokseen ja perustuslailliseen kriisiin. Joidenkin mielestä presidentin syrjäytys on vallankaappausyritys kongressilta.

Mielenosoituksia puhkesi heti äänestyksen jälkeen ympäri Perua.

Tiistaina kongressin puheenjohtaja Manuel Merino otti vastaan presidentin viran väliaikaisesti ensi kevään vaaleihin saakka.

Voit katsoa väkivallaksi yltyneen tilanteen tv-lähetyksestä artikkelin alussa olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat