Perun presidentti joutuu jättämään tehtävänsä lahjussyytösten vuoksi – kansalaiset järjestivät presidentin puolesta tukimielenosoituksia

Perun presidentti Martin Vizcarra joutuu jättämään tehtävänsä kongressin äänestettyä maanantaina presidentin virkasyytteen ja erottamisen puolesta selvällä tuloksella. Presidenttiä on syytetty lahjusten ottamisesta vuonna 2014, kun hän oli vielä kuvernööri.

Perun presidentti Martin Vizcarra kielsi oikeudessa syyllisyytensä, mutta ei aio vastustaa kongressin päätöstä. Äänestyksen jälkeen hän sanoi jättävänsä presidentin tehtävät pää pystyssä.

Vizcarra oli kautensa aikana ennätyssuosittu. Virkasyyteäänestyksen jälkeen maassa järjestettiin Vizcarran puolesta tukimielenosoituksia.

Presidentin tehtäviä hoitaa kauden loppuun asti eli ensi heinäkuuhun kongressin puheenjohtaja. Presidentinvaalit järjestetään huhtikuussa.

Vizcarran edeltäjän, Pedro PabloKuczynskin valtakausi päättyi samantapaisissa merkeissä 2018. Kuczynskia uhkasi korruptiosyytteisiin perustunut virkasyyte, mutta hän erosi ennen kuin syytteestä äänestettiin.

Lue myös:

    Uusimmat