Video: Joe Biden nuokkui Glasgow’n ilmastohuippukokouksessa

1:06
Yhdysvaltain presidentti Joe Biden oli lähellä nukahtaa Glasgow'n ilmastokokouksessa.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden oli vähällä nukahtaa Glasgow’n ilmastohuippukokouksessa, johon hän saapui tänään. Kaikkiaan yli 120 maailman johtajaa on kokoontunut ilmastokokoukseen Skotlantiin. Tapaamista pidetään ratkaisevana ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. 

Paikalle tänään saapuneella Yhdysvaltain presidentillä Joe Bidenilla vaikutti olevan vaikeuksia pysyä hereillä kaikkien puheenvuorojen aikana. 

Hän ummisti silmänsä ainakin kesken eteläafrikkalaisen ihmisoikeusaktivistin Eddie Ndopun puheen. Hän havahtui kuitenkin, kun kokouksen virkailija tai avustaja lähestyi häntä juuri ennen loppuaplodeja.

USA:n entinen presidentti Donald Trump kutsui 78-vuotiasta Bidenia presidentinvaalikamppailun aikana sleepy Joeksi" eli ”nukku-Joeksi”.

"Olemme maailmanhistorian käännepisteessä"

Biden sanoi omassa kokouspuheenvuorossaan, että ilmastokriisin pysäyttäminen tulisi nähdä mahdollisuutena maailman talouksille. 

Biden torjui kritiikin, jonka mukaan kasvihuonekaasujen vähentäminen ja fossiilisiin polttoaineisiin tukeutuminen vähentäisivät työpaikkoja. Vihreään talouteen siirtyminen sen sijaan loisi uusia työpaikkoja.

Taloudellista vahinkoa syntyy Bidenin mukaan samalla polulla jatkamisesta.

– Olemme maailmanhistorian käännepisteessä. Ilmastonmuutos tuhoaa jo maailmaa, Biden sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja