Raju video: Auto kaahasi yli liikenneympyrän päin bussia – suuronnettomuus lähellä

Raju kolari liikenneympyrässä Hämeenkyrössä 0:43

Viime yönä Hämeenkyrössä koettiin hurja tilanne, kun henkilöauto ajoi suoraan yli liikenneympyrästä kohti kahta rekkaa ja kolaroi lopulta vaarallisesti rekkojen perässä tulleen linja-auton kanssa.

Tapahtumaketju alkoi, kun vuonna 1967 syntynyt mies ajoi Ikaalisten suunnasta kohti Tamperetta hieman ennen kahta viime yönä. Mies ajoi suoraan Häijääntien kiertoliittymän läpi, törmäsi useaan liikennemerkkiin sekä katkaisi liittymän sisällä kaksi koivua.

Liikenneympyrään oli tulossa juuri kaksi rekkaa, joiden ohi auto syöksyy. Toisen rekan etuosassa oleva kamera kuvasi tilanteen.

– Vaarallisia ohituksia näen jatkuvasti, mutta en koskaan tällaista. Henkilöauto viisti kylkeäni ja paiskautui lopulta perässäni tulevan bussin etuosaan. Henkilöauto tuli ihan puskista, kirjaimellisesti, ammatikseen rekkaa ajava vähäkyröläinen Petri Mansikka-aho kertoo MTV uutisille.

Linja-auton kuljettaja oli ehtinyt havaita, kuinka henkilöauto ajoi kovalla vauhdilla kiertoliittymään, mutta ei ehtinyt väistää henkilöautoa sen kovan vauhdin vuoksi.

Bussin kyydissä oli 20 matkustajaa, joista kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut. Myös linja-auton kuljettaja selvisi vammoitta, mutta hurjastelija loukkaantui törmäyksessä.

Tilanteessa oli suuronnettomuus lähellä, sillä myös bussin takana oli tulossa kaksi rekkaa.

– Näiden kuljettajat olivat jo ehtineet soittaa apua paikalle, kun minä ja ensimmäisen rekan kuljettaja ehdimme paikalle, Mansikka-aho kertoo.

Videolla näkyy, kuinka miehen henkilöauto sinkoutui törmäyksestä kulkusuunnassaan oikealle täysin romuttuneena.

Mansikka-aholla on ollut rekassaan kamera muutamia kuukausia. Se taltioi kaikki tapahtumat rekan käydessä, myös ajan.

Poliisi tutkii hurjastelijan ajamista törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Lue myös:

    Uusimmat