Vettel yllättyi taktiikan pettämisestä ja Red Bullin supersektorista

Sebastian Vettel ei ollut tyytyväinen Espanjan F1-kisan lopputulokseen, muttei lähtenyt sättimään tallia taktisesta epäonnistumisesta.

Barcelonan kisa sai yllätyskäänteen heti alussa, kun Mercedeksen kärkiautot kolaroivat toisensa pois pelistä. Sen jälkeen Ferrari taisteli palkintopallipaikoista Red Bullia vastan. Max Verstappen jätti Kimi Räikkösen ja Vettelin sijoille kaksi ja kolme.

Ferrari tyytyi Räikkösen kohdalla peesaamaan Verstappenin kahden pysähdyksen taktiikkaa. Vettelille valittiin kolmen pysähdyksen kokeilu Red Bullin Daniel Ricciardon tavoin. Ensimmäinen vaihtoehto osoittautui toimivammaksi.

– Yritimme kaikkea, joten yritimme myös lopussa päästä edelle, mutta yllätyimme siitä, miten ylivoimainen kahden stopin taktiikka oli, Vettel tunnusti Motorsport.comin mukaan.

Kaikki kärkiautot lähtivät kisaan pehmeillä renkailla. Sen jälkeen Räikkönen ja Verstappen hakivat kahdesti keskikovat renkaat, kun taas Vettel ja Ricciardo ottivat kolmannelle stintilleen jälleen pehmeät. Ferrari huomasi nopeasti, ettei tämä kannattanut, joten Vettel tuli pian sisään hakemaan vielä yhdet mediumrenkaat.

– Kisani oli mielenkiintoinen. He (Red Bull) olivat aika kilpailukykyisiä mediumeilla. Varsinkin radan kolmossektorissa.

– Rehellisesti täytyy sanoa, että ensimmäiset kierrokset tuntuivat todella hyvältä, mutta sitten meillä oli vain vaikeaa mediumseoksella.

– Olimme noin puoli sekuntia (kierrosta kohti) Red Bullia nopeampia pehmeillä ja keskikovilla samassa vauhdissa, mutta se ei ollut tarpeeksi, jotta olisimme voineet luoda jotain, Vettel pyöritteli.

Lue myös:

    Uusimmat