Vessan vesivahinko

Moro Reiska. Ilmeisesti on olemassa numero, josta voi kysyä vessan vesivahingoista. Olen nimittäin myymässä yksiötäni, jossa olen asunut reilut kolme vuotta. Suihkutilassa oli vesivuotoa jo ennen muuttamista asuntooni, koska seinät ovat paneelia. Kuka korvaa vahingon?

Joo, se numero on 118. Jos olet asunut asunnossasi kolme vuotta ja olet koko ajan ollut tietoinen vesivuodosta, etkä ole tehnyt mitään asian korjaamiseksi, olet itse korvausvelvollinen. Yleensä nuo asiat kuuluvat as.oy.n piikkin, mutta osakkaalla on aina ilmoitusvelvollisuus enemmän vahingon syntymisen ehkäisemiseksi. Hyvällä tsäkällä saat maksaa vielä laiminlyöntisi aiheuttamana myös naapuriin mahdollisesti tulleet vahingot. On turha lähteä peräämään korvauksia jälkikäteen jos ei ole reagoinut asiaan "kohtuullisessa" ajassa. Taitaa mennä myyntiremontti omaan piikkiin...

Kosteus- ym. vaurioiden vastuunjakoon liittyvistä kysymyksistä voit saada neuvoja soittamalla myös ns. asuntokaupan palvelunumeroon 0700-9-7097. Varatuomari Kimmo Sarekoski päivystää tuossa numerossa hintaan 14,80 mk/min+ppm.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja