Vesa Keskisen pinna kiristyi: Ghanassa oleva auto on saatava Suomeen

Kyläkauppias Vesa Keskinen vaatii saada ghanalaisen Hamamat Montian hallussa olleen auton takaisin Suomeen.

Huhtikuun alussa alkaneen autofarssin ratkaisu on venähtänyt totaalisesti, sillä kyläkauppias Vesa Keskinen ei ole vieläkään saanut Ghanassa olevaa maasturiaan Suomeen. Kyseessä on Keskisen entiselle rakkaalle Hamamat Montialle hankkima Toyotan maasturi, jonka hän osti ghanalaisnaiselle lahjaksi.

Auton saaminen Suomeen oli suunniteltu huolellisesti, sillä kansansuosikki Kari Salmelainen lupautui ajamaan Keskisen ostaman maasturin hampurilaispalkalla takaisin Suomeen. Hanke kuitenkin tyrehtyi, sillä Keskisen ostama auto päätyi poliisin haltuun.

Kaiken huipuksi poliisi syyttää kyläkauppiasta autovarkaaksi, ja täten päätti siirtää auton säilöön autoliikkeeseen. Poliisi on vaatinut todisteeksi aineistoa, jonka mukaan Keskinen olisi ainoastaan lainannut autoa Montialle. Keskisen mukaan hänellä on asiasta näyttöä, sillä hän on aikaisemmin kertonut MTV3.fin Viihdeuutisille hänellä olevan tekstiviestin, jossa kerrotaan hänen lainanneen autoa Hamamatille.

Voittaako oikeus?

Keskinen tietää varkausyritysväitteen vakavuuden, mutta luottaa oikeudenmukaisuuteen.

– Haluan ostamani kalliin maasturin Tuuriin. Toivottavasti Ghanan viranomaiset auttavat minua. Netin mukaan auton arvo on ghanalaisen ihmisen noin kymmenen vuoden palkka.

Keskisen ja Montian tiet erkanivat tammikuussa kastikeriidan jälkeen, kun ghanalaisnainen oli käymässä Suomessa. Tuurista Hamamat katosi kastikeriidan seurauksena Tampereelle, josta matka jatkui takaisin kotimaahan Ghanaan. Eron jälkeen välit tulehtuivat, kun Keskinen vaati Hamamatilta autoa takaisin.

– Mielestäni kysymyksessä on törkeä varkaus. Hamamat on harhaanjohtanut viranomaisia ja muutenkin vienyt ainakin minua. Auto on nimissäni, vakuuttaa Keskinen.

Maasturifarssi pitkittyi, kun kesäkuun alkupuolella ghanalainen turvamies soitti Keskiselle. Hän kertoi Hamamatin palkanneen lakimiehen, jotta saisi auton itselleen. Keskisellä on kuitenkin paikallista tukea, sillä kyseinen turvamies lupasi silloin edustaa Keskistä autokiistassa.

– Ja jos nyt - edes Ghanassa - oikeus ei voita, niin sitä ei olekaan. Miljoona Pilkki tuomittiin ja raiskausasia meni korkeimmassa oikeudessa miten meni. Meneekö nyt auto Ghanassa?, pähkäilee Keskinen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat