Vesa Keskisen aseet pysyvät poliisin hallussa

Kyläkauppias Keskinen ei saa poliisin takavarikoimia aseita takaisin.

Vesa Keskiseltä pari vuotta sitten takavarikoidut aseet pysyvät toistaiseksi poliisilla.

– Tämä on mielivaltainen päätös. Tästä varmasti tulen tekemään valituksen, Vesa Keskinen kertoo MTV3.fin Viihdeuutisille.

Aseiden takavarikoinnin jatkumisesta tehtiin päätös Vaasan hallinto-oikeudessa. Päätökseen vaikutti osaltaan Veljekset Keskinen Oy:n kanssa yhteistyössä työskennelleen työterveyslääkärin lausunto. Lääkäri piti Keskisen alkoholinkäyttöä ongelmallisena. Lisäksi päätökseen vaikutti tuomio rattijuopumuksesta vuodelta 2009. Keskinen on myöntänyt rattijuopumuksen ja katunut tekoaan.

– Luonnollisesti tulen valittamaan asiasta. Ensimmäisessä oikeudenkäynnissä oli nauhuri päällä ja työterveyslääkäri kertoi, että minut on määrätty tutkimuksiin alkoholin vuoksi. Minulle on muka määrätty alkoholilääkkeitä, jotka ovat antabus-tyyppisiä. Koskaan minulla ei ole ollut mitään alkoholiin liittyvää lääkitystä.

– Käyn lääkärintarkastuksessa säännöllisesti, jotta minut todetaan terveeksi. Joitakin aikoja sitten minua huimasi, jolloin todettiin anemia. Lääkäriä nauratti ja hän totesi, että aamulla pitää syödä aamupuuroa ja anemiaan pitää ottaa rautatabletteja. Muuten olen täysin teräskunnossa.

Keskinen ei pidä Vaasan hallinto-oikeuden päätöstä oikeudenmukaisena.

– Kaipaan tähän asiaan Suomen metsästäjien mielipiteitä. Kun ihmiseltä viedään harrastus, on kuin olisi toinen jalka haudassa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

(MTV3–JARI KUPIAINEN)

Lue myös:

    Uusimmat