Mainos

Verkkokauppahuijaukset kasvussa

Tuhansia varastettuja luottokorttitetoja löytyi porilaisen opiskelijan tietokoneelta.

Porin poliisin noin vuosi sitten paljastama, Internetissä toteutettu törkeä luottokorttipetossarja on varmistunut laajaksi kansainväliseksi rikosvyyhdeksi.

Rikolliset saivat keploteltua usean Euroopan valtion alueella asuvien kansalaisten luottokorttitietoja itselleen. Yksin jutun suomalaisen pääepäillyn, vuonna 1982 syntyneen porilaisopiskelijan tietokoneelta löytyi 17 500 henkilön luottokorttitiedot.

-Erilaisten verkokauppojen tietokannat on varmasti haluttua tavaraa ja jos sellainen lipsahtaa maailmalle, niin sinnähän on helposti sitten satoja, kenties tuhansia luottokortinnumeroita tietoineen väärissä käsissä, kertoo rikosylikonstaapeli Marko Levonen Porin kihlakunnan poliisilaitokselta.

Ostosten helppouden ja hintojen kilpailukykyisyyden ansiosta verkkokauppa yleistyy vauhdilla. Kasvavat markkinat ovat tuoneet nettiin myös kauppiaita, joiden asiakastietokannat eivät ole asianmukaisesti suojatut.

Luottokorttitietonsa voi menettää myös muulla tavalla. Kotisivuväärentäjät lähettävät sähköpostin ja pyytävät esim. pankin nimissä tietojen päivitystä. Viestissä oleva linkki vie käyttäjän näennäisesti oikealle sivustolle.

-Siinä kenties suoraan kysytään esimerkksi luottokorttinumero tai jotain muita henkilötietoja, Levonen toteaa.

Nettikaupan arvo Suomessa on yli 2 miljardia euroa vuodessa. 70 % ostajista on alle nelikymppisiä ja eniten he ostavat vaatteita ja jalkineita sekä maksavat hotellihuoneita ja lippuja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.