Mainos

Vene nurin, miehet mereen

Soutuvene kaatui, ja neljä miestä joutui veden varaan lauantai-iltana Uudessakaupungissa. Heistä kaksi ui maihin ja kaksi poimittiin merestä. Pelastusviranomaiset pelkäsivät aluksi, että enemmänkin miehiä on kateissa, ja laajat meripelastustoimet alkoivat.

Miesseurue oli ollut saunomassa paikallisen autotehtaan majalla Aalholmassa. Ilta oli sateinen ja tuuli puhalsi lähes 20 sekuntimetrin voimalla. Hälytys tuli klo 22:n aikaan. Apua pyydettiin, koska kymmenen hengen kerrottiin lähteen saaresta kolmella soutuveneellä ylittämään 50 metrin levyistä salmea mantereelle. Heidän pelättiin kadonneen matkalle.
Paikalle kiirehtivät Uudenkaupungin pelastuslaitoksen vene, Pyhämaan pelastusvene, Suomen Meripelastusseuran alus Outoori, Isokarin luotsiaseman vene ja Susiluodon merivartiostonaseman vene. Myös Super Puma -helikopteri oli tulossa apuun.
Tunnin kestäneen sekavan tilanteen aikana selvisi, että vain yksi vene oli lähtenyt saaresta ylittääkseen kapean ja matalan salmen. Puhuri oli niin voimakas, että soutaja väsyi. Vene ajautui kivikkoon ja kaatui. Veneessä olleista kaksi ui mantereelle ja saunaseurueen jäsenet noukkivat merestä kaksi muuta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.