Venäläisten viisumit esillä hallituksen neuvottelussa – Venäjältä noin tuhat viisumihakemusta päivässä

4:01
Pääministeri Marin Oslossa: Ei ole oikein, että venäläiset voivat vapaasti matkustaa Euroopassa.

Hallitus kokoontuu tänään iltakouluun keskustelemaan venäläisille myönnettävien turistiviisumien kohtalosta. Normaalisti iltaisin pidettävä tilaisuus järjestetään tällä kertaa päivällä.

Julkisuudessa on keskusteltu venäläisten matkailun rajoittamisesta reaktiona Ukrainan sotaan. Keskustelu lähti Suomessa liikkeelle heinäkuussa, jolloin maiden välistä matkustamista torpanneet koronarajoitukset päättyivät.

Iltakoulu on hallituksen epävirallinen kokous, eli se ei tee virallisia päätöksiä. Viisumien myöntämisen rajoittamisesta päättäisi ulkoministeriö. Asian luonteen vuoksi koko hallitusta ja myös tasavallan presidenttiä on pidetty mukana valmistelussa.

Ulkoministeriön konsulipäällikkö Jussi Tanner sanoi elokuun alussa, että presidentti Sauli Niinistöä on informoitu muutosten vaihtoehdoista ja niiden oikeudellisista reunaehdoista. Aiemmin Tanner kertoi, että myönnettävien viisumien määrää voitaisiin rajoittaa vähentämällä aikoja, jolloin viisumihakemuksia otettaisiin vastaan.

Poliitikoilta on löytynyt tahtoa rajoituksille. Heinäkuun lopulla valtaosa eduskuntaryhmistä kertoi kannattavansa uusien lomaviisumien myöntämisen lopettamista. Joukossa oli mukana eduskunnan neljä suurinta puoluetta.

Suomi saa tällä hetkellä Venäjältä noin tuhat viisumihakemusta päivässä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja