Mainos

Venäläismedia: Taistelu Antonista huonontaa maiden välejä

Anton Salosen kohtalosta on noussut kohu Venäjällä, ja venäläisviestimet seuraavat tilannetta tarkasti. Monet viestimet ovat uutisoineet, että pojan äiti Drimma Salonen aikoo käynnistää oikeusjutun.

Vanhempien taistelu huonontaa Suomen ja Venäjän suhteita, otsikoi venäläinen Rosbalt-uutistoimisto. Perheriita vahingoittaa maiden välejä, kuvailee toinen.

Lapsensa vienyt suomalainen voi joutua jopa viideksitoista vuodeksi vankeuteen, kertoo puolestaan Komsomolskaja Pravda -sanomalehti.

Radiokanava Eho Moskvi kertoo isän auttajan saaneen Suomessa jo sankarin viitan harteilleen. Entisestä lakiasiain konsulista on jo tullut Suomessa lähes kansallissankari. Hän toi salaa toverinsa Paavo Salosen ja tämän pojan virka-autonsa takakontissa Suomen ja Venäjän rajan yli, radiokanava uutisoi.

Radiokanavan mukaan Paavo Salonen on myös ylistänyt auttajaansa reporttereille kehumalla tätä "rohkeaksi mieheksi, joka pelasti pojan hengen".

Gazeta.ru puolestaan uutisoi nimettömiin lähteisiinsä viitaten, että kyseistä konsulaatin työntekijää uhkaa erottaminen.

Toisaalta ulkoministeri Aleksander Stubbin tiedetään puolustavan miestä, joka ei ole tarkoittanut loukata konsulaatin arvovaltaa, Gazeta.ru jatkaa.

PAAVO SALONEN KERTOO, MITEN ANTON PALASI HÄNEN KANSSAAN SUOMEEN

Katso Kitta Ahlforsin juttu ja Kaapatut Lapset ry:n Tarja Räisäsen haastattelu MTV3 Katsomosta (Kymmenen uutiset 18.5.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.