Venäläismedia: Putin vieraili miehitetyssä Ukrainassa Mariupolissa – puhui kaupungin jälleenrakentamisesta

Sydäntäraastava dokumentti näyttää Mariupolin viimeiset päivät paikallisten silmin: “Tuo on isän verta” 3:18
Sydäntäraastava dokumentti näyttää Mariupolin viimeiset päivät paikallisten silmin: “Tuo on isän verta”

Putin vieraili Mariupolissa ja puhui kaupungin jälleenrakentamisesta, kertovat venäläismediat.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on vieraillut miehitetyssä Ukrainan osassa Mariupolissa, sanovat Venäjän valtiolliset uutistoimistot Tass ja Ria Novosti. Kyseessä on Putinin ensimmäinen vierailu Donbassin alueella, jonka Venäjä on liittänyt itseensä kansainvälisen oikeuden vastaisesti.

Kremlin mukaan Putin saapui kaupunkiin helikopterilla ja liikkui siellä autolla. Putinin kerrotaan puhuneen miehityshallinnon paikallisviranomaisten kanssa kaupungin jälleenrakentamisesta. Kaupunki kärsi valtavaa tuhoa Venäjän hyökkäyssodassa Ukrainaan.

Putinin väitetään myös tavanneen kaupungin asukkaita ja vierailleen kutsusta näiden kotona.

Putin vieraili lauantaina Krimin niemimaalla juhlistamassa sen miehittämisen yhdeksänvuotispäivää, Venäjän valtiollinen Rossija-1-tv-kanava kertoi. Yllätysvisiitillä Sevastopolin kaupunkiin Putin muun muassa vieraili koulussa alueen kuvernöörin Mihail Razvozhajevin kanssa.

Kansainvälinen rikostuomioistuin ICC antoi perjantaina Putinista pidätysmääräyksen. Sen syynä oli ukrainalaisten lasten laiton siirtäminen Venäjän miehittämiltä Ukrainan alueilta Venäjälle, mikä on sotarikos.

Lue myös:

    Uusimmat