Venäläisen pakkilupauksen ykköskierroksen NHL-varaus herätti suurta kummastusta, KHL:n suomalaisluotsi ylistää lahjakkuutta – "Hänellä on hieno tulevaisuus"

3:20
Videolla kuvaa NHL:n varaustilaisuudesta.

Salavat Julajev Ufan venäläislupaus Shakir Mukhamadullin oli yksi tämän vuoden NHL-varaustilaisuuden suurimmista yllätysnimistä, kun New Jersey Devils varasi hänet koko draftin 20. pelaajana.

Kun New Jersey varasi 18-vuotiaan venäläispuolustajan ensimmäisellä kierroksella, moni yllättyi valinnasta suuresti, sillä Mukhamadullia ei odotettu varattavaksi ensimmäisillä kierroksilla. Nuori puolustajalahjakkuus pelaa ensimmäistä kokonaista kauttaan KHL-seura Ufan riveissä.

Mukhamadullin pääsi maistamaan KHL-kiekkoa jo viime kaudella 27 ottelun edestä, mutta nyt nuorukainen on saanut nauttia suuremmasta vastuusta suomalaisluotsi Tomi Lämsän alaisuudessa.

– Pidin hänestä jo viime kaudella, kun hän pelasi meillä. Hänellä on hieno luonne, eikä hän ole tyypillinen venäläispuolustaja. Minusta hänellä on enemmän taitoa ja hän on myös erittäin hyvä luistelija, Lämsä kehuu KHL:n haastattelussa.

Monet NHL:n pelaajatarkkailijat utelivat Lämsältä tietoja venäläispuolustajasta ennen viime viikolla pidettyä varaustilaisuutta.

– Puhuin monien pelaajatarkkailijoiden kanssa ennen draftia. Kerroin, että hänellä on hyvä luonne ja hän todella tahtoo kehittyä. Hän pelaa joka päivä täysillä ja nauttii pelistä, Lämsä kertoo.

Tällä kaudella Mukhamadullin on päässyt pyörittämään siniviivalle jopa Ufan ykkösylivoimaa. 17 ottelussa seitsemän tehopistettä takoneen nuorukaisen lahjat ovat vakuuttaneet Lämsän.

– Uskon, että hänellä on hieno tulevaisuus. Tykkään työskennellä motivoituneiden ja lahjakkaiden kavereiden kanssa, koska se on yksi parhaista asioista tässä työssä, Lämsä toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja