Venäläisdiplomaatti erosi tehtävästään YK:ssa, kritisoi rajusti Venäjän johtoa – "En ole koskaan hävennyt maatani näin paljon"

Venäläinen diplomaatti on eronnut tehtävästään YK:ssa.

Venäjän Geneven YK:n edustuston lähetystöneuvos Boris Bondarev eroaa tehtävästään. Bondarev arvostelee kovin ottein Venäjän johtoa.

– Olen nähnyt ulkopolitiikassamme eri käänteitä kahdenkymmenen vuoden diplomaattiurani aikana, mutta en ole koskaan hävennyt maatani näin paljon kuin tämän vuoden helmikuun 24. päivänä, Bondarev sanoo lausunnossaan.

Bondarev kritisoi Venäjän ulkoministeriötä sen lisääntyvästä "valehtelusta ja epäammattimaisuudesta", raportoi ihmisoikeuksia valvova UN Watch -järjestö.

Bondarev ei säästele sanojaan

UN Watchin johtaja Hillel Neuer julkaisi Bondarevin lausunnon Twitter-tilillään.

– Putinin aloittama hyökkäyssota Ukrainaan ja itse asiassa koko läntistä maailmaa vastaan ei ole vain rikos Ukrainan kansaa vastaan, vaan kenties myös vakavin rikos Venäjän kansaa vastaan.

Bondarevin mukaan sodan suunnitelleet henkilöt haluavat vain yhtä asiaa – pysyä ikuisesti vallassa.

– Asua mahtipontisissa mauttomissa palatseissa, purjehtia jahdeilla, jotka ovat verrattavissa koko Venäjän laivastoon sekä nauttia rajattomasta vallasta ja täydellisestä rankaisemattomuudesta, Bondarev kommentoi.

– Tämän saavuttamiseksi he ovat valmiita uhraamaan niin monta ihmishenkeä kuin se vain vaatii. Tuhansia venäläisiä ja ukrainalaisia on jo kuollut vain tämän vuoksi.

Katso myös video: Tiedustelutietojen mukaan Putin johtaa Ukrainan sotaa kädestä pitäen – Pekka Toveri: "Tykistöupseerin koulutus, ei niillä opeilla sotaa käydä"

Tiedustelutietojen mukaan Putin johtaa Ukrainan sotaa kädestä pitäen – Pekka Toveri:"Tykistöupseerin koulutus, ei niillä opeilla sotaa käydä" 1:37

Lue myös:

    Uusimmat