Venäläinen ME-mies vaihtaa kansalaisuutta – Venäjällä koetaan suurta mielipahaa

Venäläinen ratapyöräilyn maailmanennätysmies Mihail Jakovlev on päättänyt vaihtaa kansalaisuutta Israelin riveihin. Asiasta uutistoimisto Tassille kertonut Venäjän päävalmentaja Sergei Kovpanets on närkästynyt.

Mihail Jakovlev, 21, on ratapyöräilyn keirin-luokan MM-pronssimitalisti viime vuodelta, ja hänellä on hallussaan 200 metrin maailmanennätys. Hän on kansalaisuutta vaihtaessaan kykenevä ajamaan Israelin vahvuudessa ensi vuonna.

– Mihail ei kertonut minulle päätöksestä vaihtaa kansalaisuutta. Hän päästi puheenjohtajamme (Venäjän pyöräilyliiton Vjatsheslav Ekimov) ajan tasalle juuri äskettäin, Venäjän ratapyöräilymaajoukkueen päävalmentaja Sergei Kovpanets kertoi Tassille.

Kovpanets sanoi, että kyse on Jakovlevin itsenäisestä valinnasta.

– Olen hyvin tuohtunut ja tunteena on suuri mielipaha. Mihail on jo saanut Israelin passin, ja hän jättää Kansainväliselle pyöräilyliitolle vetoomuksen urheilukansalaisuuden vaihtamisesta. Menettely on hiukan nopeutunut; häneltä jäävät Euroopan ja maailmanmestaruuskisat tänä vuonna väliin, ja ensi vuonna hän pääsee edustamaan Israelin joukkuetta.

Jakovlevin syy vaihtaa kansalaisuutta ei käynyt ilmi, mutta asia voi hyvin liittyä siihen, että venäläiset urheilijat on laajasti suljettu kansainvälisen kilpailutoiminnan ulkopuolelle Venäjän Ukrainassa käymän hyökkäyssodan vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja