Venäläinen formulakuski kisaa sittenkin alkavalla kaudella

Vaikka F1-sarjassa ei ole enää mukana venäläisedustusta, venäläinen Formula 3 -kuljettaja Aleksandr Smoljar, 20, kilpailee sittenkin alkavalla kaudella.

Alankomaalaisessa MP Motorsport -tallissa kilpaileva Smoljar kuuluu venäläiseen kuljettajaohjelmaan SMP Racingiin, joka ilmoitti viikko sitten, että sen kuljettajat eivät osallistuisi kansainväliselle kilpailukaudelle 2022. Nyt SMP Racing on kuitenkin uutistoimisto Tassin mukaan tiedottanut, että Smoljar on kaudella mukana.

Kansainvälinen autoliitto FIA salli maaliskuun alussa, että venäläiset ja valkovenäläiset kuljettajat saavat kilpailla neutraalin lipun alla. FIA on myöhemmin vaatinut, että venäläisten ja valkovenäläisten kuljettajien täytyy lisäksi täyttää tiettyjä ehtoja: he eivät esimerkiksi saa mainita maitaan, käyttää kansallisia symboleja tai maan värejä tai antaa lausuntoja, jotka voisivat olla FIA:n kannalta haitallisia.

Smoljar on osallistumassa kolmannelle Formula 3 -kaudelleen; kaksi edellistä hän vietti ART:n tallissa. Hän voitti viime kaudella kaksi osakilpailua.

Sesonki käynnistyy viikonloppuna Bahrainissa. 

Lue myös:

    Uusimmat