Mainos

Venäjän junaturman uhreja jo 39 - syy ehkä pommi

Venäjän junaturman kuolonuhrien määrä on noussut 39:ään, kertovat venäläiset uutistoimistot Itar-Tass ja Interfax.

Aleksandr Basulin Venäjän hätätilaministeriöstä selittää, että uhreja on löytynyt lisää raivaustöiden edetessä. Aiemmin kuolleita ilmoitettiin olevan 25, mutta raiteilta suistuneiden junavaunujen ulkopuolelta on löytynyt 14 ruumista.

Loukkaantuneita on tuoreimpien tietojen mukaan 96.

Ei tiettävästi suomalaismatkustajia

Venäjän turmajunassa ei tiettävästi ollut mukana suomalaismatkustajia.

Ulkoministeriöstä kerrottiin STT:lle aamupäivällä, että matkustajaluettelosta löytyneet kaksi suomalaiselta kuulostavaa nimeä kuuluvat Venäjän kansalaisille. Ministeriö ei ole kuitenkaan saanut lopullista varmistusta junan matkustajista.

Venäläinen uutistoimisto Itar-Tass kertoi aiemmin Venäjän rautatieyhtiön ilmoittaneen, että matkustajien joukossa oli ainakin kolme ulkomaalaista. Heidän kansallisuutensa ei kuitenkaan ollut tiedossa.

Turman syy ehkä pommi

Nevski Express -junan vaunuja suistui kiskoilta neljä. Turma tapahtui kello 21.30 paikallista aikaa Bologojen lähellä 285 kilometrin päässä Moskovasta Tverin ja Novgorodin alueiden rajalla.

Onnettomuuden syystä ei ole varmuutta. Venäjän rautatieyhtiö sanoo, että räjähde on saattanut aiheuttaa junan suistumisen raiteilta. Uutistoimisto Interfax kertoo, että junaraiteen lähistöltä on löydetty halkaisijaltaan metrin mittainen kraatteri ja että silminnäkijät sanoivat kuulleensa kovan pamauksen ennen turmaa. Hätätilaministeriön edustajan mukaan syynä saattoi olla myös sähkökatkos.

Samalla radalla tehtiin elokuussa 2007 pommi-isku, jonka seurauksena 60 ihmistä haavoittui.

Presidentti Dmitri Medvedev määräsi turvallisuuspalvelu FSB:n selvittämään turman syytä. Hätätilaministeri Sergei Shoigun on määrä vierailla tapahtumapaikalla lauantaiaamuna.

(MTV3 - Reuters - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.