Mainos

Venäjän ex-ministeri väläytti takuita Naton laajentumattomuudesta

Venäjä kaipaa takeita, että sotilasliitto Nato ei laajene tai sijoita joukkoja lähemmäksi Venäjää, maan entinen valtiovarainministeri Aleksei Kudrin arvioi Kultarannassa.

Yhdysvaltain entinen varaulkoministeri Strobe Talbott taas korosti, että esimerkiksi Ukrainan liittyminen Natoon olisi maan sisäinen päätös.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kysyi Kudrinilta, ovatko takuut Ukrainan liittymättömyydestä Natoon ehtona rauhalle Ukrainassa.

– Ei suoraa yhteyttä ole. Se on mielipiteeni, miten Venäjän johto toimisi. Venäjän saamat takuut Naton laajentumattomuudesta rauhoittaisivat tilannetta ja siten Ukrainan kriisin ratkaisu helpottuisi, Kudrin vastasi.

Talbott muistutti keskustelussa, että mielipidetiedusteluiden mukaan ukrainalaiset eivät ennen kriisin puhkeamista kannattaneet Nato-jäsenyyttä, mutta kriisin aikana liittoutumisen kannatus on noussut.

Presidentin kesäasunnolla Kultarannassa on meneillään ulko- ja turvallisuuspoliittinen keskustelutilaisuus. Tapahtumaan osallistuu yli sata ulko- ja turvallisuuspolitiikan asiantuntijaa.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.