Mainos

Venäjällä hehkutetaan jalkapallon 2018 MM-kisaisännyyttä

Venäjällä riemuittiin estoitta maalle torstaina myönnetystä jalkapallon MM-kisaisännyydestä.

- Venäjä voitti jalkapallon kotimaan, iloitsi mm. Venäjän television ykköskanava viitaten Britanniaan ja alleviivasi että kisoja tavoittelivat myös monet muut jalkapallomahdit kuten Saksa, Belgia, Espanja ja Portugali.

- Hurraa, voitto! Näin otsikoi puolestaan presidentti Dmitri Medvedev päivän bloginsa.

Jalkapallon MM-kisoja ei ole koskaan aiemmin järjestetty Itä-Euroopassa.

Venäjä aikoo jakaa kisat kolmeentoista kaupunkiin. Moskovan ja Pietarin lisäksi pelataan Jaroslavissa, Nizhny Novgorodissa, Saranskissa, Kazanissa, Samarassa, Jekaterinburgissa,, Volgogradissa, Donin Rostovissa, Krasnodarissa sekä Sotshissa. Erikoisin pelipaikka on Kaliningrad. Vain Moskovan Luzhnikin stadion on jo valmiiksi kisakunnossa. Pietariin ja Sotshiin rakennetaan kokonaan uudet stadionit.

Venäjän varapääministeri Igor Shuvalov vakuutti kuitenkin että kaikki valmistuu ajoissa.

- Voimme vakuuttaa, ettei teidän tarvitse tätä koskaan katua, Shuvalov vannoi.

Pääministeri Vladimir Putin kiirehti heti voittotiedon saatuaan Zürichiin. Vielä keskiviikkona Venäjän suhde Fifaan oli huomattavasti viileämpi. Pääministeri Putin ilmoitti, ettei hän lähde tilaisuuteen lainkaan Fifan johtoa vastaan esitettyjen korruptioepäilyjen takia.

- Olemme joutuneet todistamaan kampanjaa FIFA:n johtoa vastaan, heidän niskaansa on kaadettu saastaa ja epäilyttävää materiaalia, Putin totesi Moskovassa.

Päätös poisjäännistä oli erikoinen, sillä valtionpäämiesten läsnäoloa suurten urheilutapahtumien myöntötilaisuuksissa on usein pidetty ratkaisevan tärkeänä imagoasiana.

Uutistoimisto Ria Novostin mukaan voittotiedon saatuaan Putin kuitenkin vakuutti "olleensa koko ajan varma voitosta".

Venäjä on panostanut monin tavoin myös kisojen markkinointiin, jossa on estoitta käytetty Venäjän kansallisia symboleita. Zürichiin lähetettiin mm. mainosvideo jossa pikkupoika Sasha kuljettaa pallon perinteisestä kotikylästään Moskovan jättistadionille ja matkalla sitä pompottelevat mm. avaruusaseman kosmonautit ja Mariinski-teatterin ballerinat.

Moskova on aikaisemmin isännöinyt kaksi isoa jalkapallofinaalia – Uefa Cupin vuonna 1999 sekä Champions Leaguen vuonna 2008. Venäjän lähiaikojen suurin satsaus urheiluun on Sotshin talviolympialaiset vuonna 2014.

Katso Mirja Sipisen raportti Moskovasta

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.