Venäjällä estettiin pääsy kymmenille Aleksei Navalnyiin liittyville sivustoille – joukossa Navalnyin oma sivusto

Hurjasti laihtunut Aleksei Navalnyi nähtiin julkisuudessa nälkälakon jälkeen – viimeksi painanut näin vähän lukiossa 0:45
Näin hurjasti keväällä nälkälakossa ollut Aleksei Navalnyi laihtui – katso videolta, kuinka poliitikon ulkonäkö muuttui

Venäjällä mediaa valvova viranomainen Roskomnadzor on estänyt pääsyn 49 verkkosivulle, jotka liittyvät vangittuun oppositiohahmoon Aleksei Navalnyiin.

Päätöksestä kertoi Aleksei Navalnyin avustaja Leonid Volkov maanantaina Telegram-kanavallaan.

Suljettuihin verkkosivuihin kuuluvat muun muassa Navalnyin oma sivusto, korruption vastaisen järjestön FBK:n sivusto ja keskeisten tukijoiden sivustoja.

Volkovin mukaan ainoa sivusto, jota ei ole sensuroitu, on äänestämiseen liittyvä Smart Voting. Sen aiheena on Navalnyin ehdottama strategia tukea vaaleissa ehdokkaita, joilla on parhaat mahdollisuudet voittaa hallinnon tukemat ehdokkaat.

Presidentti Vladimir Putinin äänekäs kriitikko Navalnyi sai helmikuussa kahden ja puolen vuoden vankeustuomion vanhoista kavallussyytteistä, joita pidetään laajasti poliittisina.

Navalnyi pidätettiin tammikuussa hänen palattuaan Venäjälle Saksasta, jossa häntä hoidettiin hermomyrkkyiskun jäljiltä. Navalnyi syyttää myrkytysyrityksestä Venäjän hallintoa.

Kesäkuussa venäläinen tuomioistuin päätti, että Navalnyin järjestöt luokitellaan äärijärjestöiksi. Päätöksen myötä järjestöt ja niiden tukijat eivät voi asettua ehdolle vaaleissa.

Lue myös:

    Uusimmat