Venäjä kertoo jälleen uusista iskuista – tahti kiihtynyt Venäjän vaaliviikonloppuna

Näin Venäjällä on osoitettu mieltä presidentinvaalien äänestyspaikoilla 1:03
Näin Venäjällä on osoitettu mieltä presidentinvaalien äänestyspaikoilla.

Venäjällä paikallisviranomaiset kertovat Ukrainan yrittäneen yöllä iskeä lennokeilla öljynjalostamolle Krasnodarin alueella. Viranomaisten mukaan ilmapuolustus torjui lennokit, mutta yksi niistä putosi jalostamolle ja aiheutti tulipalon.

Lisäksi yhden ihmisen kerrotaan kuolleen alustavien tietojen mukaan sydänkohtaukseen. Tulipalosta ei seurannut henkilövahinkoja.

Belgorodin alueen kuvernööri Vjatsheslav Gladkov puolestaan kertoo, että Belgorodin kaupunkia ja sitä ympäröiviä alueita on tulitettu. Hänen mukaansa teini-ikäinen tyttö kuoli asuintalon sytyttyä tuleen.

Venäjän hallitsemalla Zaporizhzhjan alueella Ukrainassa äänestyspaikka syttyi tuleen lennokin iskettyä siihen. Asiasta ovat kertoneet alueen Venäjää edustavat viranomaiset.

Lennokki-iskuja esimerkiksi Venäjän energiantuotantolaitoksiin on viime päivinä eli Venäjän näytösluontoisten presidentinvaalien alla ja aikana tapahtunut entistä kiivaampaan tahtiin.

Sunnuntai on niin kutsutun äänestyksen viimeinen päivä. Kyse on poliittisesta näytelmästä, sillä Vladimir Putinilla ei ole todellisia vastaehdokkaita ja käytännössä kaikki oppositiotoiminta Venäjällä on tukahdutettu.

Puolustusministeriö kertoi sunnuntaina ilmapuolustuksen torjuneen yli 30 miehittämätöntä ilma-alusta useilla eri alueilla, myös Moskovassa.

Venäjän vaalitulos ennalta selvä – millainen Putinin seuraavasta kaudesta tulee? 10:29
Venäjän vaalitulos ennalta selvä – millainen Putinin seuraavasta kaudesta tulee?

Lue myös:

    Uusimmat