Venäjä käyttää vääristeltyä historiaa Ukrainaa ja Suomea vastaan – Teemu Keskisarja: "Propaganda-aseet ovat halvempia kuin risteilyohjukset"

15:38
Historioitsija Teemu Keskisarja vierailija Viiden jälkeen -ohjelmassa kertomassa Venäjän tavoista käyttää propagandaa sodissaan.

Ukrainassa käytävä sota on saanut Venäjän jälleen levittämään propagandaa myös suomalaisista.

Venäjän levittämä propaganda puhuttaa jälleen Ukrainan sodan sytyttyä. Propagandan kohteena ei ole kuitenkaan vain Ukraina vaan läntinen maailma laajemmin. Suomesta Venäjällä kerrotaan aivan omaa tarinaa.

– Karjalan Liitto havittelee revanssia ja hyökkäyssotaa Suomesta itään, kertoo historioitsija Teemu Keskisarja esimerkkinä propagandasta, jota Venäjällä nyt levitetään.

– Karjalan Liitto on tietenkin maailman rauhanomaisin järjestö, kotiseutuhenkeä, kaihoa, ei ryssävihaa.

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa vierailleen Keskisarjan mukaan tarina on absurdi, mutta Venäjällä se saattaa silti upota massoihin ja näin muuttaa suhtautumista suomalaisiin vihamielisemmäksi. Hänen mukaansa tarinoiden älyttömyys tai heikko taso ei ole Venäjän kannalta mikään ongelma.

– Propaganda-aseet ovat halvempia kuin ristelyohjukset, Keskisarja toteaa.

Katso yllä olevalta videolta, mitä Teemu Keskisarjalla on sanottavana Venäjältä tulevasta Suomi-propagadasta.Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja