Mainos

Venäjä kadottanut yli sata ydinpommia

Venäjällä on kadoksissa yli sata matkalaukun kokoista ydinpommia. Venäjän turvallisuusneuvoston entisen sihteerin Aleksandr Lebedin mukaan jokainen armeijalta kadonnut pommi pystyy surmaamaan jopa sata tuhatta ihmistä. Lebed kertoi pommeista CBS-televisioyhtiön haastattelussa, jonka on määrä tulla ulos sunnuntaina.

Toukokuussa Lebed sanoi, että Venäjän armeija on kadottanut 84 yhden kilotonnin pommia. Lebedin yhdysvaltalaiselle televisioasemalle antamassa haastattelussa hän kuitenkin uskoo, että kadonneita pommeja on enemmän kuin sata.

Lebed sanoi, että hän tietää vain sen, että pommit eivät ole tällä hetkellä Venäjän armeijan hallussa.
-Venäjän armeijalta on kateissa yli sata pommia 250:stä. En kuitenkaan tiedä, onko kyseiset aseet hävitetty, varastoitu, myyty vai varastettu, Lebed kertoi ja kielsi samalla sen, että Venäjän viranomaiset vain panttaisivat tietoja pommeista.

Venäjän puolustusministeriö kiistää

Venäjän puolustusministeriö kieltää väitteet, joiden mukaan maan armeijalta olisi kadonnut yli sata ydinpommia. Puolustusministeriön mukaan ei ole mitenkään mahdollista, että pommeja olisi myyty, tuhottu tai varastettu.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.