Mainos

Venäjä helpottaa kansalaisuuden saamista Ukrainan separatistialueiden asukkaille

Venäjä on helpottanut kansalaisuuden myöntämistä Ukrainan itäisten separatistialueiden Luhanskin ja Donetskin asukkaille. Asiasta kertoo muun muassa Venäjän valtiollinen uutistoimisto RIA Novosti.

Venäjän presidentin kanslian verkkosivuilla julkaistun asiakirjan mukaan päätöksen tarkoituksena on suojella alueiden asukkaiden "oikeuksia ja vapauksia". Venäjän mukaan asiassa noudatetaan kansainvälisen oikeuden periaatteita.

Uudistuksen myötä alueiden asukkailla on oikeus saada Venäjän passi kolmen kuukauden sisällä hakemuksen jättämisestä.

Separatistialueita hallitsevat Venäjän tukemat kapinalliset. Matalan intensiteetin konflikti kapinallisten ja Ukrainan hallituksen välillä on jatkunut vuodesta 2014. Venäjän on pelätty pyrkivän liittämään alueet itseensä.

Sodassa on vuosien varrella kuollut yhteensä noin 13  000 ihmistä. Konfliktin tulevaisuus on nyt Ukrainan puolella siirtymässä vastavalitun presidentin Volodymyr Zelenskyn käsiin.

41-vuotias Zelensky on koomikko ja näyttelijä, jolla ei ole poliittista kokemusta. Zelensky on luvannut käynnistää uudelleen rauhanneuvottelut kapinallisten ja Venäjän kanssa.

Zelenskyn poliittisista ajatuksista ei ole juurikaan tietoa. Uusi presidentti on yhtäältä sanonut jatkavansa edeltäjänsä Eurooppa-myönteisellä linjalla, mutta on toisaalta myös sanonut haluavansa parantaa suhteita Venäjään.

 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja