Mainos

Venäjä ei vielä WTO:hon

Venäjän pääneuvottelijan mukaan jäsenyys ei ole todennäköistä myöskään ensi vuonna.

Venäjä ei liity maailman kauppajärjestöön WTO:hon tänä vuonna, kertoo Venäjän pääneuvottelija Maxim Medvedkov.

- On todennäköistä, että WTO:n jäsenyys ei toteudu myöskään ensi vuonna, sanoi Medvedkov uutistoimisto Ria-Novostin mukaan.

- Tämän seurauksena meillä on aikaa valmistautua WTO-jäsenyyteen ja ymmärtää sen plussat ja miinukset.

Yhdysvallat on WTO-maista ainoa, joka edelleen vastustaa Venäjän jäsenyyttä.

Monia ratkaisemattomia erimielisyyksiä

Venäjän pääneuvottelijan tuore arvio on erisuuntainen kuin venäläis- ja amerikkalaisvirkailijoiden aiemmat lausunnot. Venäjä oli toiveikas sovun syntymisestä Yhdysvaltain kanssa ennen heinäkuun G8-kokousta Pietarissa. Erimielisyyksiä ei kuitenkaan saatu ratkottua.

Yhdysvaltain pääneuvottelija Susan Schwab sanoi Pietarissa, että Venäjän jäsensopimus voidaan kirjoittaa parin, kolmen kuukauden sisällä. Venäjä talousministeri German Gref sitä vastoin arvioi, että neuvottelut saataneen käytyä lokakuun loppuun mennessä.

Amerikkalaiset ovat pitäneet neuvottelujen suurimpina kompastuskivinä tekijänoikeuksiin liittyviä kysymyksiä, maataloustukia sekä pääsyä Venäjän raha- ja ilmailumarkkinoille. Venäläiset puolestaan ovat kertoneet neuvottelujen lopahtaneen erimielisyyksiin, jotka koskevat Yhdysvalloista tuotua sianlihaa ja venäläisiä terveysmääräyksiä.

Venäjä on ainoa maailman talousmahti, joka ei vielä kuulu 149-jäseniseen WTO:hon. Maa haki jäsenyyttä ensimmäisen kerran vuonna 1993.

(MTV3-STT-AFP-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.